Haberler

Taksim Nöbeti Tutanlar İş Makinesinin Önüne Geçti

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları kapsamında gece yapılan yıkım vatandaşları harekete geçirdi.

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları kapsamında gece yapılan yıkım vatandaşları harekete geçirdi. Taksim'de, gece nöbet tutmaya başlayan bir grup eylemci, sabah saatlerinde tekrar çalışma alanına gelen iş makinesinin önüne geçmeye çalıştı.

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları kapsamında Gezi Parkı'nın Divan Kavşağı'na bakan kısmında iş makineleri çalışmaya başladı. Parkın içine doğru ilerleyen çalışmaları gören vatandaşlar harekete geçti. Taksim Gezi Parkı Koruma Derneği ve Ayaspaşa Derneği üyeleri, dün geceden itibaren Taksim'de nöbet tutmaya başladı. Eylemcilerin nöbeti gündüz devam etti. Zaman zaman işçilerle tartışan eylemciler, yeniden bir iş makinesinin geldiği görünce yıkım alanına girdi. İş makinesinin geleceği alanda duran eylemciler bir süre bekledi. Bu sırada iş makinesi durarak başka bir alanda park ettirildi.

Taksim'deki nöbete destek veren Pelin Batu da, "Sonuna kadar direneceğiz ama direnmek yetmiyor. Türkiye'de direnmenin de anlamı kalmıyor. Gayri hukuki olsa da yapıyorlar. Bunu birçok konuda gördük. 3. köprü için ağaçları kestiklerini görüyoruz. Hangi proje doğru hangisi yanlış bilmiyoruz. Burada alışveriş merkezi mi olacak, buz pateni mi olacak bilmiyoruz. Tek amacımız buranın yeşil alan olarak kalmasıdır çünkü İstanbul'da yeşillik kalmadı" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title