Haberler

Taksim'e Çıkmak İsteyen Lgbti'li Gruplarla Polis Arasında Kovalamaca

İstanbul Valiliği’nin kararına rağmen İstiklal Caddesi’ne çıkmak isteyen LGBTİ üyesi gruplarla polis arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.

İstanbul Valiliği'nin kararına rağmen İstiklal Caddesi'ne çıkmak isteyen LGBTİ üyesi gruplarla polis arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. Polis, ara sokaklarda toplanan grupları ufak tüplü gaz kapsülleri ile dağıtırken, karşıt görüşlü iki grup vatandaş arasında tartışma yaşandı.

Taksim'de 19-26 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan ancak İstanbul Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle yasaklanan 'LGBTİ Onur Yürüyüşü'nü yapmak isteyen gruplarla polis arasında ara sokaklarda kovalamacalar yaşandı.

İstiklal Caddesi'nde bulunan Mis ve Bekar Sokağı'ndan Taksim'e çıkmak isteyen gruplar ile çevik kuvvet arasında kovalamaca yaşandı. Polis grupları gaz kapsüllü silah ile müdahalede bulunarak bölgeden uzaklaştırdı. Müdahale sırasında bazı LGBT'lilerin de gazdan etkilendiği görüldü.

VATANDAŞLAR ARASINDA GERGİNLİK

Öte yandan, İstiklal Caddesi'nde yasak olan bir sokağa girmeye çalışan vatandaş ile polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma esnasında olay yerinde bulunan başka bir grup da duruma tepki gösterince, karşıt görüşlü iki grup vatandaş arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Gerginliği arayan giren polisler önledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title