Haberler

Taksicilere Topkapı Sarayı'nda Genel Kültür Dersi

*İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul'da taksicilerin genel kültür bilgilerinin artırılmasına yönelik 'şehir ve medeniyet sohbetleri' adıyla başlatılan projenin ilki bugün gerçekleşti.

* İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul'da taksicilerin genel kültür bilgilerinin artırılmasına yönelik 'şehir ve medeniyet sohbetleri' adıyla başlatılan projenin ilki bugün gerçekleşti.

*100 taksiciye Topkapı Sarayı'nda, İstanbul'un tarihi ve kültürel mirası anlatıldı, Topkapı Sarayı gezdirildi.

*Proje, ilk etapta Beyoğlu, Fatih, Üsküdar, Beşiktaş gibi tarihi ve turistik eserlerin yoğun bulunduğu bölgelerde çalışan taksicileri kapsıyor.

Haber-Kamera: Enver ALAS / İSTANBUL,DHA

İstanbul'daki taksicilere, İstanbul'un tarihi, kültürel mirası ile simge yapılarıyla ilgili genel kültür bilgilerinin artırılmasına yönelik Şehir ve medeniyet sohbetleri' adıyla yeni bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk etapta İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerinde çalışan taksicilere, İstanbul'un tarihi mekanlarında düzenlenecek çeşitli toplantılarla tarihi ve kültürel ağırlıklı genel kültür bilgileri verilecek.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen projenin ilk buluşması bugün Topkapı Sarayı'nda gerçekleşti. İlk buluşma, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın'ın yanı sıra İstanbul'un tarihi bölgelerinde görev yapan 100 taksici katıldı. Nedret Apaydın, ilk buluşmada taksicilere İstanbul'un tarihiyle ilgili bir sunum yaptı. Apaydın, müzelerden tarihi camilere, saraylardan tarihi mekanlara kadar bazı bilgileri taksicilerle paylaştı, İstanbul'un demografik yapısından tiyatrolarına kadar açıklamalarda bulundu.

REHBERLER EŞLİĞİNDE TOPKAPI SARAYI GEZİLDİ

Sunumun ardından taksicilere rehberler eşliğinde Topkapı Sarayı gezdirildi. Rehberler, taksicilere tarihi mekanı başta harem olmak üzere yaklaşık bir saat boyunca anlattı.

İL MÜDÜRÜ APAYDIN: TAKSİCİLERLE İLETİŞİMİMİZ ARTACAK

Proje hakkında konuşan Nedret Apaydın, taksicilerin her birinin kültür elçisi olduğunu bu nedenle taksici ensafıyla müdürlük olarak bundan sonra iletişimlerini artıracaklarını söyledi. Apaydın, "İstanbul'da 17 bin 300 taksici var. Özellikle tarihi yarımada dahil turistik yerlerde görev yapan taksicilerimizin kültürümüzü, tarihimizi, bilip bilmedikleri konusunda bazı eksiklikler tespit ettik. Oda başkanımızla birlikte bir araya geldik. Taksicilerimizle şehir ve medeniyet sohbetleri yapacağımız bir proje belirledik. Tarihi mekanlarımızı gezeceğiz.

Onların eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Bu projeyi İstanbul'daki bütün taksicilerimize yönelik düşünüyoruz. Ancak önceliğimiz tarihi ve turistik yerlerin yoğun olduğu Sultanahmet, Üsküdar, Beyoğlu ve havaalanı taksicileridir" dedi.

YAHYA UĞUR: FARKLI TARİHİ MEKANLARI ARKADAŞLARIMIZ GEZECEK"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ise projenin taksiciler açısından önemine değindi. Uğur, "Bir taksici müşterisine hizmet verirken İstanbul gibi tarihi bir mekanda bu hizmeti veriyorsa yanından geçerken sadece Topkapı Sarayı demesin, sarayı anlatsın. Bunun içinde görmesi lazım. Bu nedenle çalışmayı sürekli devam ettireceğiz. Daha farklı tarihi mekanları da diğer arkadaşlarımızla gezeceğiz" diye konuştu.

TAKSİCİLER MEMNUN

Tarihi mekanları gezmenin meslekleri açısından faydalı olduğunu belirten taksiciler, projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

22 yıldır taksicilik yapan Refik Ünlükaya, "İstanbul'un bir çok tarihi yerine müşteri bırakıyoruz. Turistler zaman zaman bunları soruyor. Biz de bildiklerimiz doğrultusunda konuşuyoruz. Ancak şimdi gezince daha başka oluyor" derken, tarihi yarımada da 40 yıldır taksicilik yapan İhsan Aknur ise "Tarihi eserleri öğrenip onları turistlere, misafirlere anlatmak için bu gibi etkinlerin faydalı olduğunu ve daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Nedret Apaydın'ın taksicilere yönelik sunumu

-İstanbul'un tarihi ve kültürünü anlatması

-Genel kültür üzerine açıklamaları

-Apaydın'ın bazı konularda taksicilerin bilgisini sınaması

-Rehber eşliğinde Topkapı Sarayı'nın gezilmesi

-Taksicilerin rehberi dinlemesi

-Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ile röp

-Yahya Uğur ile öp

-Taksilciler ile röp

-Genel ve detay görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yahya Uğur İstanbul Üsküdar Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title