Haberler

Taksicilerden Öldürülen Arkadaşları İçin Eylem

Iğdır'dan Kars'a götürdüğü müşterisi ile ücret konusunda anlaşamayınca öldürülen taksi şoförü 46 yaşındaki Ergün Gürel'in arkadaşları, cinayeti protesto etti.

Iğdır'dan Kars'a götürdüğü müşterisi ile ücret konusunda anlaşamayınca öldürülen taksi şoförü 46 yaşındaki Ergün Gürel'in arkadaşları, cinayeti protesto etti.

Iğdır Atatürk Mahallesi'nde oturan Ergün Gürel geçen Cuma akşamı, çalıştığı durakta 33 yaşındaki Serkan Ardıç'ı Kars'ın Bulanık Köyü'ne götürmek için yola çıktı. Köye yaklaşında hesap konusunda anlaşamayan şoför ile müşteri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Serkan Ardıç, Ergün Gürel'i başına taşla vurarak öldürdü. Kendisi de yaralanan Ardıç, öldürdüğü kişinin otomobiline binerek Kağızman Devlet Hastanesi'ne gitti. Tedavisi süren Serkan Ardıç gözaltına alınırken, cesedi bulunan Gürel ise, otopsi için Erzurum'a götürüldü.

Ergün Gürel'in öldürülmesi üzerine taksici arkadaşları tarafından protesto edildi. Uzun konvoy oluşturan 350 taksici otomobillerine siyah kurdele taktı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selahattin Artantaş tarafından organize edilen protesto sonrası Zübeyde Hanım Bulvarı'nda basın açıklaması yapıldı. Ekmek paralarını kazanmak için gece- gündüz çalıştıklarını, her türlü olayla karşılaştıklarını ifade eden şoförler, "Araçlarımızda kendimizi korumak için sopa ya da benzeri şeyler bulundurduğumuzda emniyet güçleri tarafından engelleniyoruz. Taksiciler ne yapsın" dedi. - Iğdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulanık Iğdır Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title