Haberler

Taksiciler Ötv Desteğini Bekliyor

Ticari aracını yenileyeceklere yönelik ÖTV müjdesinin hayata geçmesini bekleyen taksiciler, uygulamayla hemen hemen her durakta taksilerin değişeceğini belirttiler.

ERDAL ÇELİKEL - Ticari aracını yenileyeceklere yönelik ÖTV müjdesinin hayata geçmesini bekleyen taksiciler, uygulamayla hemen hemen her durakta taksilerin değişeceğini belirttiler.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "ticari aracını 2016 sonuna kadar yenileyenlerin ÖTV'sinin karşılanacağına" yönelik açıklamasını memnuniyetle karşılayan taksiciler, uygulamanın hayata geçmesiyle Anadolu'daki taksilerin yenileneceğine dikkati çektiler.

AA muhabirinin Ankara'da görüştüğü taksicilerden Çağrı Gençağa, uygulamanın hayata geçmesini beklediklerini ifade ederek, "Keşke öyle bir şey olsa bir araba daha alırız. Böyle bir uygulamayı her zaman destekleriz" dedi.

Uygulamanın otomotiv sektörünü de canlandıracağını kaydeden Gençağa, başkasının arabasında çalışanların da araç sahibi olmalarına imkan tanıyacağını söyledi.

Taksici Ahmet Koyuncu da taksilerin 5 yıldan sonra yıpranmaya başladıklarını dile getirdi. Koyuncu, "Yıprandıkları içinde araç değişimi zorunlu hale geliyor. 3-4 yıl bakımıyla uğraşacağına değiştirirsin. Kim böyle bir şey yapıyorsa Allah ondan razı olsun" ifadelerini kullandı.

Taksici Coşkun Esen, böyle bir uygulamanın hem otomotiv üreticilerinin hem de taksicilerin menfaatine olduğunun altını çizdi. Kendisinin de böyle bir uygulamadan yararlanacağını anlatan Esen, "İmkanım elverdiği zaman yenilerim. Bugün ortalama bir araç 50 bin lira civarında. ÖTV kalktığı zaman aracın maliyeti alım için daha cazip hale geliyor. Bu şekilde taksicinin de satanın da işine geliyor" görüşünü dile getirdi.

"Anadolu'da taksiler yenilenir"

Taksici Mustafa Gezen ise ÖTV'yi devletin karşılamasıyla hemen her durakta taksilerin değişebileceğini belirterek, "Ankara ve İstanbul'da bu konuda bir potansiyel var ama aslında Türkiye geneli için daha etkili olur. Anadolu'daki taksiler büyük şehirlere göre daha eski" dedi.

Erol Ekşi de 25 yıldır taksicilik yaptığını, ÖTV'nin alınmayacağına ilişkin açıklamanın ilgi uyandırdığını söyledi. Ankara'daki araçların çoğunun 2-3 yaşında olduğunu anlatan Ekşi, bu konudaki açıklamaların sözde kalmaması gerektiğine dikkati çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen hafta Ankaralı şoför esnafı ile bir araya geldiği toplantıda ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünü 2016 sonuna kadar yenileyenlerin ÖTV'sini karşılayacaklarını belirtmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ahmet Koyuncu Ötv Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title