Haberler

Taksiciler, Gönüllü Turizm Elçisi Oluyor

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, şehirdeki taksicilere yönelik başlattığı şehir kültürü eğitimi kapsamında 80 taksi şoförüne Topkapı Müzesini gezdirdi.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, şehirdeki taksicilere yönelik başlattığı şehir kültürü eğitimi kapsamında 80 taksi şoförüne Topkapı Müzesini gezdirdi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim projesine katılan taksicilere, öncelikle şehir kültürü ve tarihi hakkında bilgiler verildi. Şehrin turistik ve tarihi yerleri bakımından önemli yerlerinin anlatıldığı eğitim programının ardından, taksiciler rehber eşliğinde, Topkapı Müzesini gezdi.

Müzeyi ilk defa gezen taksiciler, fotoğraf çekip eserler hakkında bilgi aldı.

Proje hakkında bilgi veren İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul'daki taksicilerden şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgisi olmayanların olabileceği düşüncesiyle, İTEO ile böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.

Taksicilerin her birinin birer kültür elçisi olduğunu anlatan Apaydın, "İstanbulluya, şehre Anadolu'dan gelenlere ya da dışarıdan gelenlere karşı taksiciler kültür elçileridir. Bizi temsil ediyorlar. Bu nedenle onlarla iletişimimizi artırıp bir araya gelerek bir sonuca ulaşmayı düşünüyoruz. Özellikle turizmin yoğun olduğu Sultanahmet, Üsküdar ve Beyoğlu bölgelerinde bulunan taksicilerimiz öncelikli sıradalar, ondan sonrası da taksiciler odasına bıraktık gerekeni yapacaklar. İlerleyen dönemlerde de program devam edecek." diye konuştu.

Taksicilere sözlü sınav yapıldı

İTEO Başkanı Yahya Uğur da karşılaştıkları olumsuzluklara rağmen mesleklerini kendi istekleriyle seçtiklerini ifade etti.

Meslektaşlarının yaptıkları işin önemini kavramalarını beklediğini belirten Uğur, şunları kaydetti:

"Dünyanın en eski şehirlerinden birinde taksicilik yapıyoruz. Gönüllü turizm elçisi olmak zorundayız. Biz müşterimizi taşıyoruz ama bir yerden geçerken oranın tarihi hakkında da bilgi verebilirsek, çok önemli bir iş başarmış olabiliriz. Çünkü bazen belki de Sultanahmet Camisinin yanından geçerken ismini bile söyleyemiyoruz. Ülkemize ya da şehrimize gelen misafirlerimize önemli yerlerden geçerken, kısacık da olsa bilgi vermemiz çok güzel olur. Bu nedenle böyle bir işe giriştik. Arkadaşlarımızın bu tür yerleri görüp hakkında bilgi sahibi olabilsinler diye... Sayın müdürümüzün de desteğiyle inşallah başarılı olacağız."

Eğitim sırasında Apaydın, İstanbul haritası üzerinde gösterdiği yerlerin adını sorarak, taksicilere sözlü sınav yaptı.

Eğitim ve gezinin ardından taksiciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sultanahmet Yahya Uğur İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title