Haberler

Tak Kartal Ekibinden Sokak Hayvanlarına Barınak

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimleri ile kurulan TAK (Tasarım Araştırma ve Katılım) Kartal, ilçe genelinde çevre, hayvan ve insan odaklı çalışmalarına devam ediyor.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün girişimleri ile kurulan TAK (Tasarım Araştırma ve Katılım) Kartal, ilçe genelinde çevre, hayvan ve insan odaklı çalışmalarına devam ediyor.

TAK Kartal bu kez; tasarımcılarla Kartallıları buluşturan gezici atölye ile örnek bir çalışmaya imza attı. Yakacık Meydanı'nda 5 Kartallı ve 5 tasarımcı, 5 malzeme ile 5 saat içinde, sokak hayvanları için barınak tasarlayıp üretti. Sokakta yaşayan hayvanlara kayıtsız kalmayan ekip, dayanıklı ve kullanışlı malzemelerden oluşturduğu barınakları, Kartal'ın farklı noktalarına yerleştirdi. Barınak çalışmasına yoğun ilgi gösteren çocuklar da tasarımcılarla birlikte bu sosyal sorumluluk projesine dahil olarak tasarımcıların örnek çalışmasına katkıda bulundu.

Kartal'ın sorunlarının çözümü için mahalleliler ile tasarımcıları bir araya getiren TAK Kartal; Tasarım, Araştırma ve Katılım program ve projeleriyle Kartal'da yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlıyor. TAK Kamp, TAK Gezici, TAK Kondu programlarıyla; sanat, arkeoloji, ekoloji, teknoloji temaları çerçevesinde; tasarım; yaşam ve mekan kalitesini artırmayı, Kartal'ın belleğini oluşturarak mahalle kültürünü geliştirmeyi hedefleyen çalışmalara imza atıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınok Öz Yakacık Kartal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title