Haberler

Tahşiyecilere Kumpas" Davası

Paralel Devlet Yapılanması/Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu hakkında, savunmasının alınması amacıyla yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

Paralel Devlet Yapılanması/Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu hakkında, savunmasının alınması amacıyla yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, dün başladığı savunmasına devam eden tutuksuz sanıklardan emniyet amiri Ali Cihan, iddianameyi hazırlayan savcının lehine olan delilleri gizlediğini ve bunu kasıtlı yaptığını öne sürdü.

Savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçilen sanık Cihan, mahkeme heyeti, savcı ve müşteki avukatlarının sorularına yanıt verdi.

Müştekilerden Mustafa Kaplan'ın, "FETÖ üyesi misin" şeklinde bir soru yönelttiği Cihan, "O dönem öyle bir terör örgütü yoktu, hala yok." dedi.

Mustafa Kaplan'ın avukatının daha önce söylediği, "Bari özür dileseydiniz" sözüne yönelik de konuşan Cihan, "2009'a dönme hakkım olsaydı, günde 15 saat değil 24 saat çalışırdım. Attığım her imzanın arkasındayım. Burada yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan hiçbir müdür özür dileyecek bir şey yapmadı." ifadesini kullandı.

Daha sonra tutuksuz sanıklardan polis memurları Çetin Öztürk, Erdem Kısa ve Rıfat Aslan'ın savunma yaptığı duruşmada, sanık avukatlarının tahliyeye yönelik talepleri alındı.

Gıyabi tutuklama kararının kaldırılması talebine ret

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, davanın sanıklarından eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun duruşmada hazır edilmesine ilişkin yazılan yazıya verilen cevabi yazıya göre, savunmasının alınması amacıyla hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Tahliye taleplerini reddeden heyet, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ekrem Çelik, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Hidayet Karaca, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ömer Köse, Ahmet Öztürk ve Yurt Atayün'ün, üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren somut kanıtlar bulunması, isnat edilen suçların tutuklama nedeni sayılması, suçlara öngörülen cezaların alt ve üst sınırlarının kaçma kuşkusunu somutlaştırması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması, tutuklama sebeplerinde herhangi bir değişiklik olmaması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağının öngörülmesi nedenleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Firari sanık Fetullah Gülen ile ilgili gıyabi tutuklamanın kaldırılmasına ilişkin talebi reddeden heyet, tutuksuz sanıklardan Erdem Kısa, Yakup Ergün ve Çetin Öztürk'ün talepleri doğrultusunda duruşmaya gelme zorunluluklarının kaldırılmasını ve bazı müştekilerin suçtan zarar görme ihtimalleri nedeniyle davaya müdahil olmalarını da kararlaştırdı.

Heyet, duruşmayı 9, 11 ve 13 Mayıs'ta gerçekleşmek üzere erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Fuat Yılmazer Hidayet Karaca İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title