Haberler

Yeşilay Türkiye'nin Meydanlarından Sesleniyor;

Güncelleme:

Bağımlılıklardan uzak dur, 'Yaşamayı Seç'

Türkiye'nin köklü kurumlarından Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde kamuoyunun bağımlılıklarla ilgili farkındalığını arttırmayı amaçlıyor. İstanbul'un dört bir yanındaki büyük meydanlarda kurulan stantlarda, vatandaşlar bağımlılıktan uzak ve sağlıklı bir yaşama davet ediliyor.

İstanbul'da düzenlenen etkinliklerde Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz da bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir hayat çağrısında bulundu. Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun birçok şehrindeki meydanlarda düzenlenen saha etkinliklerinde ve kurulan stantlarda ziyaretçilere bağımlılıklar hakkında bilgiler ve çeşitli hediyeler veriliyor. Yeşilay Haftası içerisinde ülke çapında sağlık yürüyüşleri de yapılacak.

Yeşilay 94. kuruluş yılında

Yeşilay Haftası'nın ilk gününde bugün Beşiktaş, Mecidiyeköy, Bakırköy, Eminönü, Kadıköy, Üsküdar meydanlarında başlayan saha etkinlikleri vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Etkinlik kapsamında ziyaretçilere Yeşilay'ın çalışmalarını ve bağımlılıkları anlatan kitapçıklar dağıtıldı. Yeni Yeşilaycıların kazanıldığı gönüllü formları doldurtuldu. Bunun yanı sıra ziyaretçilere bağımlılıklar ve Yeşilay hakkında soruların yer aldığı mini anketler de yapılıyor. Çocuklar Yeşilay kokartlarını yakalarına takıp minik Yeşilaycı olarak bilinçleniyor. Ayrıca kalem, bloknot ve balondan oluşan armağanların da sahibi oluyorlar. Genç Yeşilaycılar ve Yeşilay görevlileri meydanlarda akan kalabalıkları sağlıklı yaşama davet ediyor ve bağımlılıklar hakkında bilgilendiriyorlar. 7 gün sürecek bilinçlendirme çalışmaları İstanbul'un önemli meydanlarında ve Türkiye'nin pek çok bölgesinde devam edecek. Diğer taraftan sosyal medyada da Yeşilay'ın 94. kuruluş yılına dikkat çekilerek, Yeşilay farkındalığını artırma çalışmaları sürdürülüyor. Twitter'da #Yeşilay94Yaşında hashtagi başlatıldı. Paylaşımlar hızla artıyor.

Tarihi Yarımada'da bisiklet turu

Yeşilay Haftası kapsamında 2 Mart Pazar günü de İstanbul Tarihi Yarımada'da bisiklet turu düzenlenecek. Yeşilay'ın geleneksel hale getirdiği tur her yaş grubuna açık olacak. Tur saat 10.00'da İstanbul Sepetçiler Kasrı'ndan hareketle Tarihi Yarımadada gerçekleşecek. Bisiklet turuna katılanlar arasında yapılacak kurada kazanan 3 kişiye bisiklet hediye edilecek. Sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek amacıyla İstanbul'da gerçekleşecek etkinliğin saat ve güzergahı şöyle; Saat 10.00'da buluşma noktası; Sirkeci Sepetçiler Kasrı Yeşilay Kültür Merkezi. Tur güzergah ise Yeşilay Kültür Merkezi Sepetçiler Kasrı, Gülhane parkı, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Çatladıkapı, Samatya, Yedikule, Panaroma 1453 Tarih müzesi, MOLA- Edirnekapı, Kariye Müzesi, Balat, Bulgar Kilisesi, Eminönü.

Yeşilay Haftası'nda dikkat çekici programlar var

7 Mart'a kadar sürecek Yeşilay Haftası'nda "Yeşilay'ın En'leri Ödülleri", "Yeşilay Bağımsızlık Maçı", "Yeşilay üniversiteli gençlerle buluşuyor", "Bağımlılık" konulu konferans ve geçmişin Yeşilaycılarını sosyal platformda buluşturacak "Yeşilay Kolu Başkanlarını Arıyor" gibi dikkat çeken, farklı programlar da yer alacak. Ayrıca "Çocuklarla Yeşilin Her Tonu" etkinlikleriyle de dikkatler bağımlılık konusuna çekilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeşilay Haftası Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title