Haberler

Tahsin Babaş, Aday Adaylığını Açıkladı

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun başkanlık için aday olmayacağını açıklaması üzerine belediyeye istifasını sunarak AK Parti'den aday adayı olduğunu söyledi.
AK Parti Genel...

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun başkanlık için aday olmayacağını açıklaması üzerine belediyeye istifasını sunarak AK Parti'den aday adayı olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Merkezine aday adaylığı başvurusunda bulunan Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısına mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarda eşlik etti.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler sebebiyle Kastamonu Belediyesine AK Parti'den aday adayı olduğunu belirten Tahsin Babaş, "Bildiğiniz üzere belediyeler, bir şehrin temizlik, su, aydınlatma ve ulaşım gibi ortak ihtiyaçlarını ve hizmetlerini gören örgütlerdir. Şehir yaşamının her safhasında bulunan, yollar ve parklar yapan, içme suyunu temin eden, kirli suların arıtılarak uzaklaştırılmasını sağlayan, esnaf denetimi yapan, ulaşım, sağlık, sosyal ve kültürel projeler gerçekleştiren, kısaca her türlü ihtiyaçların temininde görev alan bir devlet teşkilatı olan belediyeler, belde halkının oylarıyla seçilen belediye başkanları tarafından yönetilmektedir" dedi.

"HALKA HİZMET ETMEK BİZİ MUTLU EDİYOR"

Belediyenin halkın kendisine yönelik hizmetleri en geniş şekilde alabilmesi maksadıyla halk tarafından demokratik usullerle göreve getirilen bir yerel yönetim birimi olduğunu hatırlatan Babaş, "Halkla birebir çalışmaları nedeniyle zor, ama bir o kadar da kutsal bir görevi yerine getiren belediyeler, halkın ihtiyaçlarını yakından öğrenip çözüm üretme fırsatına sahip olan kuruluşlardır. Belediye, kısaca doğumdan ölüme kadar insanların ilişkilerini düzenleyen ve ihtiyaçlarını karşılayan kutsal bir kurumdur. Bize göre belediyecilik, halkın ihtiyaçlarını gidermenin, sorunlarını çözmenin ve halka hizmet etmenin mutluluğunu yaşamaktır.

Bizim belediyecilik anlayışımız, şehri bir bütün olarak düşünen, şehrin geçmişten günümüze uzanan tüm değerlerine sahip çıkan, onları koruyup, kollayarak günümüzde de geçerliliğini sürdürmesi için çaba gösteren, geçmişle günümüz arasında köprü görevini üstlenen, tüm insanları aynı sevgi ve şefkatle kucaklayan, çağdaş, medeni bir anlayıştır" diye konuştu.

"ŞEHİRDE YAŞAYAN HALKIN GELECEĞİ BELEDİYE BAŞKANINA BAĞLIDIR"

Bir şehrin ve şehirde yaşayan halkın geleceği, kendisine hizmet eden belediye başkanının ortaya koyacağı yönetim, vizyon ve projelerine bağlı olduğunu vurgulayan Tahsin Babaş, "Bir belediye başkanının iyi bir yönetim anlayışı, vizyonu, projeleri ve bunları gerçekleştirmek için gerekli kuralları olmalıdır. Bir belediye başkanı, belediye hiyerarşisi içinde en üstten en alttaki personele kadar, saygı, sevgi ve disipline dayalı, çalışanlar arasında adaleti, çalışma ortamında huzur ve mutluluğu, düşünce özgürlüğünü benimseyen bir anlayışa sahip olmalıdır. Şehir halkını mutlu etmek için, önce belediye personelinin huzurlu ve mutlu olması gerekir. Ancak şehir halkının mutluluğu da tüm belediye ekibinin ilk ve en önemli hedefidir" şeklinde konuştu.

"ŞEHRİN GELİŞMESİ İÇİN KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROJELER OLMAK ZORUNDA"

Belediye başkanının vizyon ve projeleri, kısa, orta ve uzun vadeli olarak sınıflandırılabileceğini ifade eden Tahsin Babaş, "Vatandaşlar, öncelikle evimdeki musluğumdan temiz su aksın, çöpüm zamanında alınsın, evimin önündeki yolum asfalt veya parke olsun, geceleri sokaklar aydınlık olsun, yolda rahat yürüyebileceğim kaldırımlar olsun, aracımı park edebileceğim otoparkım olsun, çocuğumu güvenlik içinde oynatabileceğim çocuk parkı olsun, ailemle oturup çay içebileceğim çay bahçeleri olsun, istiyor. Bunlar bize göre kısa vadeli ve acil projelerdir. Yine vatandaşlarım sosyal ve kültürel ihtiyaçlarımı karşılayacak hizmet binaları ve tesisler olsun, modern parklar, kapalı pazaryerleri, spor alanları, hayvanat bahçesi, aquapark olsun istiyor. Bunlar da bize göre orta vadeli projelerdir. Sevgili vatandaşlarımız, şehrimde trafik sorunu olmasın, geniş cadde ve bulvarlar, alt ve üst geçitler, kavşaklar, otobanlar olsun, toplu konut alanları, turistik oteller, büyük alışveriş merkezleri, modern sağlık tesisleri olsun istiyor. Bunlar da uzun vadeli projelerdir" şeklinde konuştu.

"BELEDİYECİLİK, VATANDAŞI MUTLU ETME SANATIDIR"

Kendilerinin belediyeciliği vatandaşları mutlu etme sanatı olarak tanımladıklarını anlatan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Bizler belediyeciliği, vatandaşımızı mutlu etme sanatı olarak tanımlıyoruz. Önce kısa vadeli projelerle ilgili eksiklikleri derhal tamamlamak, bu arada orta vadeli projelerimizi uygulamaya geçirmek ve uzun vadeli projelerimizi de gerçekleştirmek üzere programımızı yapmayı hedefliyoruz. Zamanı geldiğinde tüm hepsini hayata geçirmek ve Kastamonu Belediyesi olarak ülkede örnek gösterilen bir belediyecilik modelini sergilemek istiyoruz. Bu projeleri gerçekleştirecek potansiyele sahip olduğumuza ve bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum.

Halk için çalışan ve üreten yöneticinin her zaman yanında yer alan Kastamonu insanının yüksek idrak ve anlayışı, projelerimin gerçekleşmesinin en büyük teminatıdır"

"25 YILLIK BELEDİYECİLİK TECRÜBEMİ HALKIN HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUM"

25 yıllık belediyecilik hayatında elde ettiği tecrübelerden yola çıkarak vatandaşların nasıl bir şehirde yaşamak istediği, belediyeden beklentilerinin neler olduğu konusunda kendisine geniş fikir verdiğini belirten Babaş, şunları kaydetti: "Kastamonu'daki hızlı nüfus artışı ve kentleşme olgusu, beraberinde kamu hizmeti gereksinimindeki artışı getirmiş ve yerel yönetimin işlevi bariz şekilde öne çıkmıştır. Şehirdeki ekonomik ve sosyal değişim, halkın sorun ve ihtiyaçlarına cevap verecek, doğru, gerçekçi ve pratik çözümlerin ortaya konabileceği yapılanmaları zorunlu kılmıştır.

Halkımız yaşadığı şehirde kendisini mutlu ve memnun edecek belediye başkan adaylarını dikkate almakta ve onlara itibar etmektedir. Hatta bu konuda halkımızın siyaset üstü bir yaklaşıma sahip olduğunu, seçimini yaparken duygularıyla değil, aklıyla hareket ettiğini, iyice düşünüp sorguladığını, araştırıp irdelediğini söyleyebilirim. Kastamonu halkı, rutin belediyecilik hizmetlerinden yeterince yararlanmanın ve şehrin bekleyen sorunlarının çözümünün yanında belediyecilikte kaliteyi artıracak ve çıtayı yükseltecek projelerin de hayata geçirilmesini istemektedir. Halk, kendisine hizmet yapılmasının yanında, kendisine hizmet edenlerin açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışa sahip olmalarını talep etmektedir. Yine halk, insanlara olduğu kadar çevreye de saygılı, demokrasiye, inanca, barışa, kültürel değerlere, geçmişe sahip çıkan bir belediyecilik anlayışı arzulamaktadır. Halk, sosyal güçsüzlerin desteklenmesini, engellilerin engellerinin kaldırılarak onların her türlü hizmete erişebilirliğinin sağlanmasını, kadınlar ve çocuklarımızın mutluluğunu sağlayacak ayrı ve özel projeler geliştirilmesini, üniversite gençliğinin ihtiyacı olan sosyal ve kültürel projelerin uygulamaya konulmasını beklemektedir"

"BELEDİYECİLİK KAVRAMI HIZLA GELİŞİYOR"

Belediyecilikte etkin proje üretmenin en önemli unsurunun bilgili, deneyimli, sosyal ilişkileri kuvvetli, halkın taleplerini iyi bilen, belediyecilikteki yenilikleri takip eden kadrolardan oluştuğuna dikkat çeken Tahsin Babaş, şöyle devam etti: "Ancak bu sayede halkın beklentileri doğru tespit edilebilir ve beklentilerin üzerinde hizmet yapılabilir. Belediyecilikte halkın istekleri hiçe sayılarak siyaset ve hizmet yapılabilmesi mümkün değildir.

Dünyada ve Türkiye'de belediye olgusu ve belediyecilik kavramı hızla gelişmekte ve yeniden şekillenmektedir. Günümüz belediyecilik anlayışında artık halkın istekleri ve kararı, çok daha fazla önem arz etmektedir. Bu gelişmelere paralel olarak artık belediyecilik hizmetlerinin bilimsel metotlarla, uzman kişiler tarafından yerine getirilmesi zorunluluğu doğmuştur. Mesela kentsel dönüşüm projeleri, devletin de desteğiyle daha büyük projeler halinde, yaşam kalitesini yükseltecek önemli bir unsur haline gelmiştir"

"TURHAN TOPÇUOĞLU'NUN YÖNETİMİNDE İYİ BİR BELEDİYECİLİK SERGİLENDİ"

Kastamonu'da belediyecilik hizmetlerinin son yıllarda önemli bir mesafe aldığını ve mevcut Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun yönetiminde iyi bir belediyecilik anlayışı sergilendiğini vurgulayan Babaş, "Ekibinde yer alarak kendisiyle birlikte görev yapmaktan gurur duyduğum Sayın Turhan Topçuoğlu'na yaptığı hizmetlerden dolayı hepimiz teşekkür borçluyuz" dedi.

1989 yılında başlayan belediyecilik hayatında bugüne kadar şahsına verilen tüm görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek ve halka en iyi hizmeti vermek için üstün bir gayret sarf ettiğini ifade eden Babaş, "KASKİ Müdürlüğü gibi insan sağlığı, çevre ve temizlik konuları ile doğrudan ilişkili, 24 saat kesintisiz bir işletmecilik esasına dayalı zor bir görevi başarıyla yürüttüm. Yine son dönemde KASKİ Müdürlüğü ile birlikte, şehrin her türlü alt ve üstyapı hizmetlerini; parklar, yollar, meydanlar, bulvarlar ve yaya yolları ile trafik düzenlemelerini yapan, binalar ve tesisler inşa eden, mevcut bina ve tesislerin donatılarını kuran, bakım ve onarımlarını gerçekleştiren, bayındırlık hizmetleriyle ilgili her türlü planlama, koordinasyon ve uygulamadan sorumlu Fen İşleri Müdürlüğü görevini de aynı başarıyla sürdürdüm" diye konuştu.

"ARTIK SİYASETTE KARARI HALK VERİYOR"

İnsan hayatında önemli bir süre olan çeyrek asırlık bir belediyecilik tecrübesine sahip olduğunu hatırlatan Babaş, yerel seçimlerin de yaklaşması nedeniyle halkın önemli bir kesiminden şahsına karşı teveccüh gerçekleştiğini ve yerel seçimlerde aday olması konusunda taleplerin geldiğini belirterek, "Az önce söylediğim gibi, artık siyasette kararı halk vermektedir. Kamuoyunun şahsıma gösterdiği yakınlık ve ilgi, belediye başkanlığına adaylığım konusunu ciddi olarak düşünmemi sağlamış ve adaylık noktasında tercihimin şekillenmesinde en büyük etken olmuştur" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'DEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYIYIM"

AK Parti'nin, her kesimden insanı kucaklayan, insanların inanç, düşünce ve görüşlerine değer veren, hassasiyetlerini gözeten politikaları sayesinde toplumun büyük bir kesiminden destek aldığını düşündüğünü aktaran Tahsin Babaş, "Sayın Başbakanımız, eski bir belediyeci olmanın da tecrübesiyle, AK PARTİ Hükümetince Türkiye'ye belediyecilik anlamında çok önemli değerler katılmasını sağlamıştır. Huzurlarınızda, 25 yıllık tecrübe ve birikimimle, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kastamonu Belediye Başkanlığı'na talip olduğumu bildirmekten mutluluk duyuyorum.

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimlerinin ülkemiz ve sevdalısı olduğumuz güzel Kastamonu'muz için hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tahsin Babaş, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun sağlık sebepleri nedeniyle yeniden aday olmayacağı kararı alması üzerine aday adaylığını açıkladığını belirterek, "Bu yüzden bu güne kadar aday adaylığımı açıklamadım" dedi.

Babaş, konuşmasını tamamlamasının ardından salondakiler tarafından alkışlandı. Daha sonra dua edilerek toplantı sona erdi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turhan Topçuoğlu Tahsin Babaş Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title