Haberler

Tahliye Sırasında Kalp Krizi Geçiren Durmuş, Son Yolculuğuna Uğurlandı

KIRŞEHİR'in Kaman İlçesi'nden 20 gün önce inşaatlarda çalışmak üzere gittiği Libya'da çıkan olayların ardından tahliye olmak için gittiği limanda kalp krizi geçirerek ölen 46 yaşındaki Şaban Durmuş'un cenazesinde gözyaşı sel oldu.

Kaman'ın Sarıuşçağı mahallesinde müstakil bir gecekonduda oturan 46 yaşındaki soğuk demir işçisi Şaban Durmuş, 3 hafta önce şirket aracılığı ile inşaatlarda çalışmak üzere Libya'ya gitti. Ancak Libya'da yaşanan olaylardan sonra Türkiye'ye gelmek için limana geçtiği belirtilen Şaban Durmuş, feribot beklemeye başladı. Ancak yaşanan gerilim ve strese kalbi daha fazla dayanamayan Durmuş'un Libya Bingazi'deki Liman'da hayatını kaybetti.

Ekmek parası için gittiği Libya'da hayatını kaybeden Şaban Durmuş'un eşi Sevil Durmuş (45), kızları Gamze (14), Gül (15) ve oğlu Rıza (17) ile babası Rıza Durmuş göz yaşı döktü. Cenazede ayakta durmakta güçlük çeken Sevil Durmuş, "Ekmek paramız için Libya'ya uğurlamıştık. Kendisiyle en son 15 Şubat Salı günü konuştuğumuzda, 'beni merak etmeyin, iyiyim, anneme selam söyleyin' diyerek telefoun kapattı. Olaylar çıktıktan sona kendisine bir daha ulaşamadık. Bir süre sonra gelen ölüm haberi, çocuklarını öksüz bıraktı. Onsuz bir ne yaparız" diye feryat etti.

Cenaze, Kaman Devlet Hastanesi morgundan alınarak, helallik için evinin önüne götürüldü. Bu sırada eşinin cenaze aracını kapıda gören Sevil Durmuş, çocukları Gamze, Gül ve Rıza ve koltuk değnekleri ile sandalyede oturan babası Rıza Durmuş ile diğer yakınları feryat edip, göz yaşı döktü. İşçi olarak gittiği Libya'dan ölüm haberi gelen Şaban Durmuş'un cenazesine, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erdem, İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Eren Talu, Şaban Durmuş'un ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şaban Durmuş'un cenazesi daha sonra Kaman Merkez Cami önüne getirildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı cenaze namazı sonrası Şaban Durmuş'un naaşı göz yaşları eşliğinde Müderris Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title