Haberler

Tahliye Edilen Eski Başkan Kurt Hakkari'ye Ulaştı

KCK ana davası kapsamında yaklaşık 3 yıldır tutuklu bulunan ve tahliye edilmesine karar verilen Hakkari eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Hakkari'ye geldi.

KCK ana davası kapsamında yaklaşık 3 yıldır tutuklu bulunan ve tahliye edilmesine karar verilen Hakkari eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Hakkari'ye geldi.

Önceki gün mahkeme heyetinin tahliyesine karar verdiği Yenişehir eski Belediye Başkanı Fırat Anlı, Şırnak eski Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Sosyolog Aslan Özdemir, Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Hakkari Eski Belediye Başkanı Kazım Kurt ve BDP Sur Belediye Meclis üyesi Hasan Öner sabah saat saatlerinde tutuklu bulundukları Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nden serbest bırakılmışlardı.

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır'dan 50 araçlık konvoy eşliğinde yola çıkan Hakkari Eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, kente 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Özgürlük meydanında 200 araçlık konvoy tarafından karşılandı. Korna sesleri altında akşam saatlerinde Hakkari'ye ulaşan Kurt, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan evinin önünde kendisini karşılayan yüzlerce kişi ve ailesi tarafından alkışlar ve "En büyük başkan bizim başkan", "Hakkari seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı.

Karşılama sırasında başkanın ailesi ise gözyaşlarına hakim olamadı. Başkan Kurt getirilen kurbanlığı ise azat ederek kesilmemesini istedi. Burada kalabalığı Kürtçe seslenen Kurt, kendisine karşılamaya gelen herkese teşekkür etti. Diyarbakır Cezaevinde yatan siyasi tutukluların Hakkari halkına olan selamlarını getirdiğini ifade eden Kurt, başlatılan barış sürecine ise destek verdiklerini söyledi.

İMRALI SÜRECİNİ CEZAEVLERİNDEKİLER NASIL KARŞILIYOR

İHA muhabirinin, 'Başlatılan İmralı sürecini siyasi tutuklular nasıl karşılıyor' sorusunu cevaplandıran Kurt "Kürtlerin yaşadığı bölgede bu ülkenin barışı, birliği ve bütünlüğü için gerçek aktörün Öcalan olduğu bir daha kanıtlandı. Dünya kamuoyu da bunu bildi. İmralı sürecini cezaevindeki siyasi tutuklularda çok olumlu karşılıyorlar. Ancak AK Parti'nin bu güne kadar sergilediği pratikten dolayı AK Parti'ye güven duyulmadığı apaçık ortadadır. Umarız AK Parti hükümeti bu defa bizi mahcup çıkarırlar. Ülkenin barışı ve Orta Doğu'nun selameti için bizi mahcup ederler. Tutukluların da beklentileri bu yöndedir. Ayrıca Diyarbakır cezaevinde bulunan bütün tutsakların Kürt halkı adına Hakkari halkına selamlarını iletmemizi istediler. Ben de bunu Hakkari halkına illetim. İnşallah en yakın zamanda tüm tutsaklar ailelerine kavuşurlar tek isteğimizde budur" dedi.

Başkan Kurt'un karşılama törenine Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

diyarbakır kazım kurt Hakkari imralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title