Haberler

Tahir Tekin Öztan'dan Vali Ata'ya Ziyaret

Tahir Tekin Öztan Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret ederek 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivali hakkında bilgi verdi.

Tahir Tekin Öztan Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret ederek 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivali hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'in Kültür Elçisi Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'ın Genel Koordinatörlüğünü yaptığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Okan Üniversitesi Şirehan Hotel, Sahan Grup, Kantara Turizmve TÜRSAB yanında bir çok kurum ve kuruluşun desteklediği 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivaliyle ilgili yürütülen çalışmaların tamamlandığını ifade eden Tahir TekinÖztan bu yıl festivale onlarca ülkeden gurme ve basın mensuplarıyla İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden yazılı ve görsel basın kuruluşları temsilcileri ve program yapımcılarının katılacağını anlattı. Yapılan çalışmaların Gaziantep'in Türkiye'nin ilk ve en büyük gastronomi kenti olma yolundaki çalışmaları için büyük önem taşıdığını ifade eden Tahir Tekin Öztan geleneksel bağcılık kültürünün de yaşatılmaya çalışıldığını ifade etti. Ziyaret sırasında festivale ilgili genel bilgileri Gaziantep Valisi Erdal Ata'ya anlatan Öztan Vali Ata'nın desteğini aldı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata Gaziantep'in bütün yönleriyle tanıtılması gerektiğini belirterek, sanayiye paralel olarak eğitim, kültür sanat ve edebiyat alanındaki önemli unsurlarında gündemde tutulmasını gerektiğini belirtti. Diğer taraftan son dönemlerde gerçekleştirilen ve önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek olan benzeri festivallerin tetikleyicisi ve öncüsü konumundaki 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivalinin başarılı geçebilmesi için gerekli desteği vereceklerini de ifade eden Gaziantep Valisi Erdal Ata bu tür organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Erdal Ata Eylül Yerel Haberler

title