Haberler

Tahir Elçi'nin Yanındaki Silahın Sırrı

Güncelleme:

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin, vurulduktan sonra yerde yatarken ayaklarının dibinde görünen silahla ilgili iki ayrı iddia var. Silah ya Elçi'nin ya da teröristin.

Diyarbakır Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi yaptığı basın açıklamasından sonra yaşanan bir silahlı çatışmada hayatını kaybetti. Elçi'nin vurulduktan sonra yerde yatarken ayaklarının ucunda duran bir tabanca dikkat çekmişti. Görgü tanığı silahın Tahir Elçi'nin olduğunu söyledi. Silahın kaçan teröristin olduğu iddiaları da var.


SİLAHIN SAHİBİ O MU?

Tahir Elçi'nin ayaklarının ucundaki silahın sırrıyla ilgili iki ayrı iddia var. İlk iddia silahın polisle çatışıp kaçan saldırgan tarafından atıldığı yönünde.


GAZETECİLERİN KAMERASINA TAKILDI

Polisle çatıştıktan sonra kaçan saldırganın elindeki tabanca kameralar tarafından da tespit edildi. Saldırgan polisi vurduktan sonra diğer polislerin önünden koşarak uzaklaşıyor. Bu sırada Tahir Elçi'ninde önünden geçiyor.


POLİSLER ÖNCE ANLAMADI

Silahlı saldırgan önlerinden koşarak geçtikten sonra polisler durumu fark edip arkasından ateş atmaya başlıyorlar. Bu sırada Tahir Elçi'de saldırganın kaçtığı ve polislerin ateş açtığı istikamette bulunuyor.


ENSESİNDEN VURULDU

Yoğun silah sesleri sonrası Elçi'nin yaralı şekilde yerdeki görüntüsü kamera takılıyor. İşte o sırada ayaklarının ucunda bir tabanca var.


TABANCA SALDIRGANIN ELİNDE

Saldırganın kaçarken o tabancayı yere attığı değerlendiriliyor.

GÖRGÜ ŞAHİDİ: SİLAH TAHİR ELÇİ'NİN

Saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve adının Mehmet olduğunu söyleyen bir görgü tanığı, Al Jazeera'ye olay anını anlattı.

"KOŞARAK GELDİ"

"Tahir Elçi konuşmasını bitirdi, elinde pankart vardı, onu dört ayaklı minaerenin dibine koyarken silah sesi geldi. Balıkçılarbaşı tarafından biri silah sıka sıka bu alana doğru geldi. Arkasında bir kişi daha vardı."

"ENSEDEN VURULDU"

Görgü tanığı, bu sırada silah sıkan iki kişinin geldiği yönün tersinden de uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi. Elçi'nin de bu yönden gelen kurşunla, ensesinden vurulduğunu belirtti.

"SİLAHINI ÇIKARDI AMA YERE DÜŞTÜ, KULLANAMADI"

"Bu arada dört ayaklı minarenin arka sokağında bulunan hendekten de uzun namlulu silahla ateş açıldı. Tahir Elçi'nin kafasının arkasından vurulduğunu gördüm. Yere düştü, yere düşerken elini beline götürdü kendi silahını çıkarmak için. Silahını çıkardı ama yere düştü, kullanamadı.

"Kafasını kaldırıp ateş açılan yere doğru bakmaya çalıştı, baktı ve sonra kafası yere düştü. Yüzü gözü kan içindeydi."

"Çatışma 10 dakika kadar sürdü. O sırada kafamızı kaldıramadık."

KRİMİNAL İNCELEMEDE ORTAYA ÇIKACAK

Kesin sonuç kriminal değerlendiremde ortaya çıkacak.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Tahir Elçi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (31)

MESELENİN ÖZÜ:

Arkadaşlar Pkknın yaptığı çok acık amac insanları Kışkırtıp devlet yaptı dedirtmek. Hatta Pkk sivilleride vuracak ve devlet yaptı diyerek Hdpkk ayaklanma cıkartmak istiyor

26
33
yanıtYanıtla
Sebastian:

YETER ARTIK. . !!YAZIKLAR OLSUN BU DEVLETE. . Göz göre göre devlet yaptı bunu o kadar polis sıkıyor hiç biri vuramuyor adamı O kadar eğitim görmüş poliS NASIL VURAMIYOR ADAMI ?ARTIK HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK. .

27
28
yanıtYanıtla
fransali zaza:

vur isid vur pkk''yi vur

16
35
yanıtYanıtla
AKLISELİM:

''Görgü tanığı, bu sırada silah sıkan iki kişinin geldiği yönün tersinden de uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi. Elçi''nin de bu yönden gelen kurşunla, ensesinden vurulduğunu belirtti. '' haberdeki alıntıdan da anlaşılacağı üzere olay PKK nın organize bir provakasyon. Tanınmış ve gündemdeki birini suikastle öldürüp , halkı tahrik ve kaybettiği desteği kazanma planı.

37
5
yanıtYanıtla
nereye gidiyoruz???:

Neyse Hrant Dink''in ayakkabısı gibi delik değil ayakkabısı.

12
25
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

VURSUN PKK ONDAN SONRA DEVLETİN İŞİ AKILLI OLUN HALKIM KANMAYIN BUNLARA

21
11
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

MUHTARLARLA SARAYDA ACİL BİR TOPLANTI DÜZENLEYİP, BU OLAYI HEMEN ÇÖZÜMLEYİP , MİLLETİN HUZURUNU DA SAĞLAMIŞ OLALIM.

20
11
yanıtYanıtla
hazım nazım:

polislerin gözlerinin önünden ve yanından geçiyo polisler adeta görmemezlikten geliyo hatta onun geçmesi için karşı tarafa ateş ediyorlar korurcasına

19
11
yanıtYanıtla
kurt:

habere bak polisler olayı anlamamış arkasından ateş etmiş görüntüyü iyce inceleyin polis önünden geçerken başlıyor ateşe o koşarken eteş şiddetleniyorda o kadar mermiyi yiyen adam nerde ben onu anlamadım bari bunu sorgulasydı haberi yapan eyvallah derdik

25
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Teröristin yüzü neden gizleniyor

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title