Haberler

Tahir Elçi Ankara Adliyesi Önünde Anıldı

DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi, öldürülüşünün birinci yılında, bir grup avukat tarafından Ankara Adliyesi önünde anıldı.

DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi, öldürülüşünün birinci yılında, bir grup avukat tarafından Ankara Adliyesi önünde anıldı.

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu üyesi bir grup avukat, Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl 28 Kasım'da öldürülen Tahir Elçi'yi anmak için Ankara Adliyesi önünde toplandı. Çeşitli sloganlar atan avukatlar, ' Tahir Elçi onurumuzdur. Unutturmayacağız' yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Nuray Özdoğan, Tahir Elçi'nin, 'Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz' sözlerinden dakikalar sonra öldürüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Yaşamı boyunca Kürt halkının ve ezilen tüm halkların avukatlığını yapan bu sebeple defalarca gözaltına alınıp yargılanan, ancak insan hakları ve demokrasi mücadelesi vermekten asla geri durmayan, Diyarbakır Baro Başkanı, meslektaşımız sevgili Tahir'in katledilişinin üzerinden tam bir yıl geçti. Elçi'ye sıkılan kurşunlar adım adım ilerleyen planın son aşamasıydı. Katıldığı bir televizyon programının ardından başlatılan linç kampanyasıyla hedef gösterilen Tahir Elçi hakkında önce soruşturma sonra ceza davası açılmıştır. Yıllardır adalet mücadelesi veren Tahir Elçi'ye adliyeler aracılığıyla diz çöktürmek istediler. Yaşamı boyunca hiçbir zulüm ve baskıya boğun eğmeyen Elçi, soruşturma sürecinde de dik duruşunu koruduğu, fikirlerinden taviz vermediği için sokak ortasında kalleşçe katledildi. Yıllardır faili meçhul davalarda faillerin ortaya çıkması içi mücadele veren Tahir Elçi'nin dosyasını da faili meçhul dosya haline getirmeye çalışıyorlar"

"SAVAŞ ÇIĞIRTKANLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Açıklamasında Elçi'nin öldürülme sürecini anlatan Özdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumsal barışı savunan bir insan hakları savunucusu olan Tahir Elçi, savaş çığırtkanları tarafından öldürüldü. Elçi'nin faili de azmettirici de bellidir. Elçi'nin düşünceleri nedeniyle iddianame hazırlayanlar, Elçi'yi katledenler hakkında bir yıldır hiçbir işlem yapmadılar. Katilleri yargı önüne çıkartılıp, gerektiği gibi cezalandırılana kadar rahat uyumayacağız. Davanın takipçisi olacağız."

Anma sırasında aralarında geçtiğimiz günlerde gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan, KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu bazı avukatlar, Tahir Elçi ile ilgili anılarını ve düşüncelerini paylaştı. Anma, açıklamanın ardından sona erdi.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Tahir Elçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title