Haberler

Tahinli Pide Marka Oldu

Kütahya’nın Simav ilçesinde sadece Ramazan ayında üretilen tahinli pideyi iftar vakti evlerine götürmek isteyen vatandaşlar fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde sadece Ramazan ayında üretilen tahinli pideyi iftar vakti evlerine götürmek isteyen vatandaşlar fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.Besin değeri çok yüksek tahinli pide ile oruç açmanın bir gelenek haline geldiği Kütahya'nın Termal Turizmde iddialı ilçesi Simav'da sadece Ramazan ayında üretilen tahinli pidenin ünü Simav'ı çoktan aştı.

Kendine has lezzeti ve damak tadıyla Simav için bir marka haline gelen tahinli pide yapmanın ustalık gerektiren bir iş olduğunu ifade eden 20 yıllık fırıncı ustası Halil Cengiz, tahinli pidenin hamurunun diğer pide çeşitlerinden ayrı yoğrulduğunu söyledi.

Köyleriyle birlikte 66 bin nüfuslu ilçede belirli standartları taşıyan fırınlarda üretilen tahinli pide vatandaşların 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında damak tatları arasında ilk sırayı alıyor.

250 gram hamurun içerisine, 250 gram şekerle yoğrulmuş 250 gram tahin konulduğuna vurgu yapan Cengiz, alüminyum folyolara yerleştirilen özel hamurun 450-500 derecelik fırında belli bir süre bekletilerek pişirildikten sonra satışa sunulduğunu bildirdi.

Tahinli pidenin iftarda iştahı açtığını, sahurda tüketildiği takdirde hem tok tuttuğunu hem de susuzluğu giderdiğini dile getiren Cengiz, "Besin değeri çok yüksek olduğu için vatandaşlarımız sadece Ramazan ayında üretilen tahinli pideye yoğun ilgi gösteriyor. Öğleden sonraları fırınların önünde tahinli pide kuyruğu oluşuyor. Simav'a has tahinli pidemizin ünü ilçe sınırlarını çoktan aştı. Şehir dışından da çokça siparişler alıyoruz. Yemesine doyum olmayan tahinli pidemiz Simav'ın bir markası oldu" şeklinde konuştu.

Tanesi 7,5 liradan satışa sunulan tahinli pidenin tarifinin kolay, yapmasının ise zor olduğunu dile getiren Cengiz, "Yemesine doyum olmayan tahinli pidenin lezzetini tutturmak zordur. Bunun için sanatkar olmak gerekir" şeklinde konuştu.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Cengiz Kütahya Termal Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title