Haberler

Tahıl Hasat Mevsiminde Sona Doğru

Yavuzeli Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar, ilçede tahıl hasadının sonuna geldiğini söyledi.

Yavuzeli Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar, ilçede tahıl hasadının sonuna geldiğini söyledi.

Başkanı Bekir Sakar, çiftçilerin arpa ve buğday hasatlarının devam ettiğini belirterek, yavaş yavaş hasadın sonuna doğru gelindiğini belirtti. Sakar, "Çiftçilerimizin arpa ve buğday hasatları devam ediyor. Yazın sıcak günlerinde biçerdöverler tarlaları bir bir geziyor. Ürün sahipleri verdikleri emeğin karşılığını almanın yanında işlerinin hiç kolay olmadığını belirtiyorlar. Hasat mevsimi nedeniyle yaptığımız tarla ziyaretlerinde çiftçilerimizin gayretli çalışmalarına şahit oluyoruz. Yolda ürününü götürürken rastladığımız Mehmet Altunbaş isimli çiftçimiz ile yaptığımız sohbette çalışmayana ekmeğin olmayacağını ve zamanın çalışma zamanı olduğunu belirterek, çiftçinin tarlasının başında emeğinin karşılığını almak için çalıştığını söyledi" dedi.

Başkan Bekir Sakar, "Gezimiz esnasında tarlalarında saman dolduran çiftçilerimize rastladık ve işlerinin oldukça zor olduğunu ancak bu zor durumu bile fırsata dönüştürdüklerini ve türküler söyleyerek eğlendiklerine şahit olduk, ilçemizde tahıl hasadının sonuna gelindi" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yavuzeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title