Haberler

Taekwondocu Bağımsız Kadın Aday, Kahvehanelerde Alkışlarla Karşılanıyor

Arnavutköy’ün tek bağımsız Belediye Başkan Adayı Avukat Dilek Aras, projeleri ile her kesimin alkışını alıyor.

Arnavutköy'ün tek bağımsız Belediye Başkan Adayı Avukat Dilek Aras, projeleri ile her kesimin alkışını alıyor. Aynı zamanda Taekwondo sporu ile uğraşan bağımsız aday, şiddet gören bütün kadınların arkasında olacağını söyledi. Dilek Aras'ın bir başka hayali ise ilçede yaşayan herkesi ev sahibi yapmak.

Arnavutköy'ün tek bağımsız adayı Avukat Dilek Aras, seçimi kazanmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Aynı zaman Taekwondo sporu ile uğraşan Dilek Aras, projeleri ile dikkat çekiyor. Arnavutköy'ün bütün kahvehanelerini dolaşan Dilek Aras kendisini ve projelerini anlatıyor. 10 yılı aşkın süredir avukatlık yaptığını ifade eden Dilek Aras, "Uzmanlık alanım, Ağır Ceza Hukuku ve İmar Hukuku üzerine. Ciddi bir tecrübe ve deneyim edindik. Aynı zamanda sporun pek çok dalı ile ilgilendim. Bunlar arasında uzak doğu sporlarından Taekwondo var. Buz pateni, tenis, kar kayağı gibi bir çok spor ile uğraştım. Türkiye şampiyonluklarım, bölge birinciliklerim var" dedi.

Çok güzel projeler yapmayı düşündüklerini belirten Dilek Aras, "Bütün dünyaya, Türkiye'ye bir belediye nasıl yönetilir onu göstermek istiyorum. Burada imarda kısıtlamalar var. Biz bölgeyi imara açmayı vaat ediyoruz. Ben yalnızca yasalar çerçevesinde devlete ve halkıma hizmet edeceğim. Onlara hesap vereceğim. Burayı imara açacak olan benim. 1000'lik planları yapma yetkisi belediye başkanının inisiyatifinde. Ben bu yetkiyi sonuna kadar kullanacağım. İnsanlar bu anlamda ciddi sıkıntılar yaşadılar. Vatandaşlar memleketlerinden gelip buraya yerleşmişler. Kendilerince bir arazi almışlar. Bu araziyi ev yapma hayali ile almışlar ama bunu yapamıyorlar. Burası imara kapalı. İnşaat izinleri durdurulmuş vaziyette. Biz bunları imara açarak, insanların arazilerini değerlendirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

"ÜCRETSİZ AVUKATLIK HİZMETİ VERECEĞİZ"

Türkiye'de ilk defa hukuki himaye büroları kuracaklarını söyleyen Aras, "Vatandaşa ücretsiz avukatlık hizmeti vereceğiz. Vatandaş hakkını savunabilecek. Spor çok önemli. Burası çok genç nüfus barındıran bir ilçe. Gençlerimize bu anlamda destek olmak istiyorum. Buradan ciddi anlamda olimpiyat sporcuları şampiyonlar çıkartmak istiyorum. Gençlerin kahve köşelerinde heba olmalarını istemiyorum. Sporun pek çok dalı ile ilgilendim, futbol hariç. Ancak burada futbol çok itibar gören bir spor. Bunu da desteklemek durumundayız. Arnavutköy Belediyespor'un tavsiye edilmesi gerekiyor. Bunu yapacağız. Onun yerine bir Arnavutköyspor desteklenmeli. İlçenin takımı desteklenmeli ve bütün destek ona aktarılmalı" şeklinde konuştu.

"ŞİDDET GÖREN KADIN ARKASINDA BENİ BULACAK"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı veren Aras, "Şiddete hepimiz karşıyız. Eğer bir kadın şiddet görüyorsa, ona kim şiddet uyguluyor ise beni karşısında bulacak. Bundan böyle kadınların şiddet görmemesi adına hem hukukçu, hem siyasi kişiliğim ile mücadele edeceğim. Mağdur olan tüm kadınlar beni arkasında bulacaklar. Bir kadın sığınma evi için bütün çalışmaları yapmak istiyorum. Kadın sığınma evleri, yaşlı bakım evleri gibi bir çok alanda projemiz var" ifadelerini kullandı.

Bütün siyasi partilere meydan okuyan tek kadın aday olduğunun altını çizen Dilek Aras, "Burada kadının fendi erkeği yenecek. 30 Mart'ta burada herkes halkın başkanını ilan edecek ve seçimi kazanacağıma inanıyorum. Bilhassa kadınlardan destek bekliyorum. Kadınların, bir kadın belediye başkanına ihtiyacı var. Projeleri kağıt üzerinden hayata geçirecek tek adam benim. Adamlık bin cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir. Ben bu konuda yüreğini ortaya koyan, cesur bir şekilde bağımsız aday olan tek kişiyim. Bu yürek işidir. Yüreğin dişisi erkeği olmaz" dedi.

"HERKES EV SAHİBİ OLACAK"

Romanlar için önemli projelerinin olduğunu söyleyerek, her vatandaşı ev sahibi yapacağını belirten Aras, "Burada pek çok vatandaşımız yaşıyor. Roman vatandaşlarımız da var. Roman vatandaşların genlerinden gelen yeteneğine hayranım. Bir Roman Kültür Evi projemiz var. Roman vatandaşların sınavsız olarak alınacağı konservatuvar projem var. Burada en büyük sıkıntı işsizlik. Biz buna kökten çözüm üretmek istiyoruz. Bir tane işsiz vatandaşımın kalmayacağı şekilde tesisler kurup insanlar çalışmaya başlayacaklar ve her vatandaş burada ev sahibi olacak. 5 yılda maaşlarından kesilerek her vatandaşımızı ev sahibi yapacağız" diye konuştu.

1976 yılında Ankara'da doğumlu olan Aras, Arnavutköy'de ikamet ediyor. Anadolu Lisesi'nden mezun olan Aras, ilk yüksek tahsilini Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yaptı. Ardından burslu olarak kazandığı Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden yüksek onur derecesiyle mezun olarak ikinci yüksek tahsilini tamamladı. Halen İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini icra eden Dilek Aras, başarısı ile dikkat çekiyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Arnavutköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title