Haberler

Tadilatı Tamamlanan Dindar Mescidi Yeniden İbadete Açıldı

Güncelleme:

Bilecik'te 1996 yılında yapılan ve yaklaşık 3 ay tadilatına başlanan Dindar Mescidi, tadilatı tamamlandıktan sonra ibadete açıldı.

Bilecik'te 1996 yılında yapılan ve yaklaşık 3 ay tadilatına başlanan Dindar Mescidi, tadilatı tamamlandıktan sonra ibadete açıldı.

Bilecik Teyfikbey Caddesi üzerinde bulunan Dindar Pasajında 1996 yılında yapılan ve 3 ay önce tadilatına başlanılan mescit, tadilatı tamamlandıktan sonra bugün Cuma namazı öncesi ibadete açıldı. Açılış törenine, İl Müftü Yardımcısı Özdemir Taş, mescit imamı Mesut Karabıyık, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, mescidin sahibi rahmetli Memet Ali Dindarın çocukları Recep, Ali Osman, Sadık ve Salih Dindar katıldı.

Tadilatı hayırseverler tarafından yapılan mescitte iştirak eden kalabalık cemaatle birlikte Cuma namazı kıldı. Cuma namazının ardından cemaate pide ikramında bulunuldu.

Dindar mescidin açılışında konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Özdemir Taş, Allah'a iman eden, namaza devam eden, orucunu tutan, zekatını veren ve Allah'tan başkasından korkmayanların iman edeceğini belirterek, "Gerçek anlamda doğru yola ulaşanlar onlardır. Allah'ın resulü, 'Kim Allah'ın rızası için dünyada Müslümanların ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirmesi için bir cami inşa ederse, Allah ona yarın kıyamet gününde cennete vardığında bir köşk inşa edecektir' diye buyuruyor. Allah'ın rahmetine kavuşan büyüklerimizi, hayırsever insanlarımızı her zaman hayırla yad ediyoruz. Mescidin sahibi rahmetli Mehmet Ali Dindar, bizim hacı ağabeyimiz ve büyüğümüz. Allah kendisine rahmet eylesin. Makamı cennet olsun. Bu müessese, yaşadığımız sürece dünyada hayır yapmış gibi sevabı devam edecek. Mutlu insan ki çocuklarını tebrik ediyoruz. Babalarının arkasından böyle bir mirasın devam için ellerinden gelen gayretleri gösterdiler. Gerçek manada bu Cuma gününde böyle güzel bir mekanda bizi buluşturdular. Mehmet Ali kardeşimizin amel defteri devam ediyor. Bir de ne mutlu ki, arkadaki çocukları da geriye bıraktıktan sonra bütün maddi ve manevi imkanlarını seferber ettiler. Mescidin yapılmasında ve yapılan tadilatta emeği geçenlere Allah hayırlı ömür ve hayırlı çocuk ihsan eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle bu mabedimizi milletimize, memleketimize, ülkemize ve Bilecik'de oturan kardeşlerimize güzel hayırlı hizmetler vermesini Allah nasip eylesin. Temennimiz odur ki, bu gibi hayır sahibi insanların sayısını Allah çoğaltsın" dedi.

Mescidin tadilat çalışmasında, mekanında yer alan ve kullanılmayan kalorifer dairesinin de mescit içerisine dahil edildiği, iki yeni ve bir engelli tuvalet ve erkek ve kadınlar için yeni abdest alma yeri yapıldığı, caminin iç mekanı alçı ile kaplanarak duvar kağıdı ile süslendiği, vaaz kürsüsü, mihrap ve minberde yenilenerek yerleri değiştirilerek, bayanlar için namaz kılma yerinin yeniden yapıldığı belirtildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Bilecik Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title