Haberler

Tadem Genç ve Kadın El Sanatçıları Sergisi Açıldı

Toplum ve Aile Destek Merkezi (TADEM) kursiyerleri tarafından üretilen ürünlerin yer aldığı TADEM Genç ve Kadın El Sanatçıları Sergisi’nin açılışı, Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Toplum ve Aile Destek Merkezi (TADEM) kursiyerleri tarafından üretilen ürünlerin yer aldığı TADEM Genç ve Kadın El Sanatçıları Sergisi'nin açılışı, Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Eskişehir kent merkezinde yaşayan dezavantajlı konumdaki kadınlarımların sosyal ve ekonomik konumlarını güçlendirecek ortamı sağlamak üzere açılan, kadınların el becerileriyle iş bilgilerinin geliştirilmesini sağlayarak, istihdam edilmeleri veya iş kurmalarını kolaylaştırmayı amaçlayan TADEM projesi, 20 Aralık 2016 tarihinde başlamıştı. 1 Şubat 2017 tarihinde kapılarını kursiyerlere açan TADEM'ler, Alanönü, 71 Evler, Yıldıztepe ve Erenköy Mahallelerindeki merkezlerde hizmet veriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın destekleriyle yürütülen projeye, Eskişehir Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Odunpazarı Kaymakamlığı ve Odunpazarı Dernekler Platformu katkı sağlıyor.

NABİ AVCI'YA TEŞEKKÜR

Sergi açılışında TADEM'ler ile alakalı bilgileri paylaşan Prof. Dr. Emine Nur Günay, "Bugün bu serginin açılışını yapmamızda Bakanımız Nabi Avcı'nın destekleri çok önemlidir. Kendisine hem şahsım hem de tüm TADEM ailesi adına teşekkür ediyorum. TADEM Projesi'nin fikir aşamalarından bu günlere geldiğini görmek mutluluk verici. Hem kurumlarımızın işbirliği hem Bakanlıklarımızın ve bizzat Bakanlarımızın destekleri sayesinde Eskişehir'den Türkiye'ye yayılacak bir projeyi gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

PROJENİN ANNESİ

Prof. Dr. Nabi Avcı ise açılışta, "Siyasette kalkınma önemlidir. Burada kalkınmanın, kadından da başladığını görüyoruz. Ben projenin annesi Emine Nur Günay'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

2000 KADIN EĞİTİM ALACAK

Bugüne kadar 777 kursiyer TADEM 'lerde eğitimlerini tamamlayarak belgelerini almaya hak kazandı. Bunun yanında 379 kursiyer eğitimine devam etmekte. Projenin hedefinde 2000 kadını TADEM kurslarından yararlandırarak istihdam edilmelerini veya iş kurmalarını kolaylaştırmak var.

Odunpazarı Kadın Gelişim ve Kültür Derneği bünyesinde bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği TADEM kursiyerleri sergisinin açılışına, Milletvekilleri Avcı ve Günay'ın yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve çok sayıda protokol üyesi ve misafir katildi. Sergide ;abiye giyimden deri işlemeciliğine yöresel bebeklerden Sivrihisar cebesine ev tekstilinden çocuk kıyafetine kadar birçok ürün sergilendi - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emine Nur Günay Yıldıztepe Eskişehir Nabi Avcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title