Haberler

Tacikistan Yılın İlk Yarısında Yüzde 6,6 Büyüdü

Tacikistan ekonomisi yılın ilk yarısında yüzde 6,6 büyürken, bu dönemde enflasyon oranı yüzde 3,1 düzeyinde gerçekleşti.

Tacikistan ekonomisi yılın ilk yarısında yüzde 6,6 büyürken, bu dönemde enflasyon oranı yüzde 3,1 düzeyinde gerçekleşti.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, ilk yarı sosyal-ekonomik gelişme sonuçları ve ikinci yarı perspektifleriyle ilgili Bakanlar Kurulu toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın başkanlık ettiği toplantıda, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Nematullo Hikmatullozoda ile Maliye Bakanı Abdusalom Kurboniyon, yılın ilk yarısındaki sosyal-ekonomik kalkınma rakamlarına ilişkin rapor sundu.

Sunumunda, yılın ilk yarısında ülke ekonomisinin geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,6 büyüdüğünü belirten Hikmatullozoda, bu çerçevede sanayinin yüzde 12,1, tarım sektörünün yüzde 9,9, perakende satış hacminin ise yüzde 3,4 artış gösterdiğini kaydetti.

Hikmatullozoda, yılın ilk yarısında tüm kaynaklardan ülke ekonomisine yapılan yatırım hacminin yüzde 18,9 arttığını aktararak, bu dönemde enflasyon oranının yüzde 3,1 düzeyinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Tacikistan ekonomisi geçen yıl yüzde 6 büyümüş, ülkede yıllık enflasyon oranı ise yüzde 5,1 olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İmamali Rahman Tacikistan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title