Haberler

Tacikistan'a 11,4 Milyon Dolarlık İnsani Yardım

TAŞKENT (AA) – Tacikistan, yılın ilk üç ayında 32 ülkeden 11,4 milyon dolar tutarında insani yardım aldı.

TAŞKENT (AA) – Tacikistan, yılın ilk üç ayında 32 ülkeden 11,4 milyon dolar tutarında insani yardım aldı.

Tacikistan Devlet İstatistik Kurumundan yapılan açıklamada, ülkeye yılın ilk çeyreğinde 6,2 bin ton insani yardım ulaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, yardımların gıda ürünleri, ilaç ve tıbbi malzeme, giysi ve ayakkabıyla diğer eşyalardan oluştuğu kaydedildi.

Tacikistan'a insani yardım gönderen ülkeler arasında yüzde 36,1'lik payla Çin ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi yüzde 19 ile Rusya, yüzde 11,2 ile Pakistan, yüzde 8,7 ile Hindistan, yüzde 4,5 ile Danimarka, yüzde 3,4 ile Türkiye, yüzde 3,3 ile Azerbaycan, yüzde 3 ile Fransa, yüzde 2,3 ile Tayland, yüzde 2 ile Hollanda ve yüzde 1,9 ile ABD izledi.

Açıklamaya göre Tacikistan, 2016 yılının ocak, şubat ve mart aylarında 32 ülkeden toplam 11,4 milyon dolar insani yardım aldı.

Bağımsız Devletler Topluluğu üyeleri arasında en yoksul ülkelerden biri olan Tacikistan, 2015 yılında dünyanın 42 ülkesinden toplam 45 milyon dolarlık insani yardım almıştı. Tacikistan'a insani yardım gönderen ülkeler arasında Almanya, Çin ve Rusya ilk sıralarda yer almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tacikistan Pakistan Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title