Haberler

Taburcu Ettikleri Hastaları Evlerinde Ziyaret Ediyorlar

Bartın Devlet Hastanesinde görevli ekipler, taburcu edilen hastaların ayağına giderek hem sağlık durumlarını kontrol ediyor hem de memnuniyetlerini ölçüyor.

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği ekiplerince Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Devlet Hastanesinde tedavi gören hastalar, taburcu işlemlerinin ardından evlerinde ziyaret ediliyor.

Ziyaretlerle hastane hizmetleriyle ilgili geri bildirim alınması ve çalışmaların buna göre düzenlenmesi amaçlanıyor.

Bartın KHB Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmayı bir aydır uyguladıklarını ve amaçlarının sağlık kurumlarındaki hizmet kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Uygulama sayesinde olumlu geri dönüşlerle personeli motive etme ve olumsuzlukları düzeltme imkanı bulduklarını, vatandaşların hastaneyi sahiplenmelerini amaçladıklarını kaydeden Açıkgöz, şöyle konuştu:

"Hastanemizde günde 4 bin hasta tedavi ediliyor. Her hastanın en az bir yakınıyla geldiği düşünüldüğünde günde 8 bin kişi bu kuruma girip çıkıyor. Bu yoğunlukta bizlerin de temizlik, güvenlik ve tedavi hizmeti açısından kendimizi sürekli denetim altında tutmamız gerekiyor. Burada en önemli denetleyici vatandaştır. Göremediğimiz eksiklikleri, aksaklıkları vatandaşlarımız görebilir. Onun için eksik olduğumuz yönlerimizi ortadan kaldırma ve daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için büyük özveriyle çalışıyoruz.

Her geçen gün hizmet kalitemizi artırmak, güler yüzlü hizmeti ilke edinerek sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Bunun için de hastanemizin asıl sahibi olan ve hastanemizde yatarak tedavi gören hastalarımızın ayağına giderek olumsuz ve olumlu yönlerimizi onlardan dinliyoruz."

Ev ziyaretlerinde öncelikle hastaya geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ve sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıklarını aktaran Açıkgöz, "Hastane, sağlık hizmetlerinden ve personelden memnun olup olmadıklarını soruyoruz. Kendilerine göre yanlış olan bir uygulama var mı, varsa nedir, bunları öğreniyoruz." diye konuştu.

Uygulamadan refakatçiler de memnun

Bartın KHB Genel Sekreterliği Verimlilik Birimi'nde görevli Hacer Baydemir ise ilk etapta uzun süre hastanede yatan, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalara ziyaretlerde bulunduklarını, son derece olumlu tepki aldıklarını kaydetti.

Baydemir, "Bu ziyaretlerimiz ve değerlendirmelerimiz, hizmet planlamalarımızda son derece faydalı oluyor. Hizmet akışımıza yön verecek beklentiler nelerdir, bunları öğrenmeye çalışıyoruz. Onlardan aldığımız bilgileri ekibimizle paylaşıp gerekli yönlendirmeyi yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Sağlık ekibinin Kozcağız beldesi Sütlüce köyündeki evinde ziyaret ettiği Sevgi Özçelik de 11 yaşındaki çocuğu Merve'nin epilepsi rahatsızlığı nedeniyle 15 gün hastanede refakatçi kaldığını söyledi.

Uygulamadan memnun kaldığını ifade eden Özçelik, "Hastane ilgililerinin ziyareti bizi şaşırttı ve mutlu etti. Ben de hastanede gördüğüm olumlu ve olumsuzlukları kendileriyle paylaştım, derdimi anlattım. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu. - Bartın

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title