Haberler

Tablet, Tamir Edilirken Patlayıp Alev Aldı

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde birgisayar tamircisine bırakılan tablet bilgisayar tamir edildiği sırada bataryası patlayıp alev aldı.

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde birgisayar tamircisine bırakılan tablet bilgisayar tamir edildiği sırada bataryası patlayıp alev aldı. Alevler tamir eden usta tarafından söndürülürken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçen 3 Şubat günü Akşehir İlçesi Cevdet Köksal Caddesi'ndeki bilgisayar tamircisinde meydana geldi. İşyerinde çalışan Mustafa Karataş, müşterinin tamir için bıraktığı tableti tamir ettiği sırada tabletin bataryası patlayıp alev aldı. Neye uğradığını şaşıran Karataş, tableti eliyle tezgahın üzerinden alıp yere attı. Ardından ayağıyla müdahale ederek alevleri söndürmeye çalıştı. Bu sırada diğer çalışanlarda alevlerin büyümesi ihtimaline karşı yangın tüpü getirdi. Ancak alevler kısa sürede söndü. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. BATARYA HAFİF ŞİŞMİŞ

Müşterinin tableti şarj sorunu olduğu için bıraktığını belirten Mustafa Karataş, "Müşterimiz tabletini getirdiğinde şarjında sorun olduğu söyledi. Tableti tamir için işleme aldığım sırada bataryanın hafif şişmiş olduğunu gördüm. Bu işlemi yaparken oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Hafif ısı işlemi yaparken birden patlama oldu ve alev aldı. Büyük bir panik yaşadık" dedi.

'ŞARJDAYKEN KULLANMAYIN'

İşyeri sahibi İbrahim İngeç de, tabletlerin özellikle elektrik prizine takılı halde şarj olurken kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tabletler şarj olurken kullanılmamalıdır. Çünkü bazı tabletlerin bataryalarında bir süre sonra şişme meydana geliyor. Bu iş sürekli olduğu zaman bu tür patlamalar siz elinizdeyken de olabilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu tür olumsuzları yaşamamak için şarj olurken tableti kullanmayalım. Ayrıca merdiven altı diye tabir ettiğimiz, markası tam bilinmeyen tabletler tercih edilmemelidir." - Akşehirkonya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karataş Akşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title