Haberler

Tablet Bilgisayarlar Öğrenci ve Öğretmenlerle Buluştu

Güncelleme:

Kars Valisi Sayın Eyüp Tepe, Kars Alpaslan Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine katıldı.

Türkiye genelinde pilot uygulaması tamamlanan Fatih Projesi kapsamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da katılımıyla, 81 ilde aynı anda, 3 bin 500 okulda, 675 bin öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı ile gerçekleştirildi.

Vali Eyüp Tepe, tablet dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, 2013 yılında 21 okulda 405 adet akıllı tahta ve ağ alt yapı kurulumunun yapıldığını söyledi. 2013 yılında 3 okulda 242 öğrenci ve 68 öğretmene toplamda 310 adet tablet bilgisayar dağıtıldığını belirten Vali, 2014 yılında da 8 okulda 240 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldığını ve bu zamana kadar toplamda bin 71 öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldığını sözlerine ekledi. Proje kapsamında okullara fotokopi makinesi ve etkileşimli doküman kameranın da verildiğini belirten Vali; Akyaka Lisesi, Kağızman Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Alparslan Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Sarıkamış Anadolu Lisesi, Selim Anadolu Lisesi ve Susuz Öğretmen Lisesi olmak üzere toplamda bin 71 adet akıllı tahtanın sınıflara kurulduğunu belirtti.

Tablet Dağıtım Törenine Vali Eyüp Tepe, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Urlunç ile bazı kurum ve kuruluşların yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eyüp Tepe Türkiye Kars Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title