Haberler

TABAN PUAN VE KONTENJAN LİSTESİ (2015 ŞUBAT)

Güncelleme:

MEB'e bağlı öğretmenlerin yarıyıl tatili il içi ve iller arası özür durumuna bağlı atamalar için başvurular 5 Ocak'ta başladı 16 Ocak'ta son buldu. Öğretmen atamalarının yarı yıl tatilinde belli olması tahmin ediliyor.. MEB, en son 25 Aralık tarihinde bir duyuru yayınlamış ve atamaların 19 Ocak'ta tamamlanacağını bildirmişti. Bakanlık'tan alınan bilgiye göre, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklik başvuruları 5-9 Ocak'ta alındı. Daha sonra ikinci aşama başvuruları 16 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Öğretmen atamalarında, tüm devlet memurlarının, özel sektörde çalışan eşten dolayı nakil isteyebilmesi için getirilen 3 yıl şartı öğretmenler için uygulanmadı. Bu şekilde ağustosta Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Çerçeve Yönetmelik'te yapılan, "eşi özel sektörde çalışanların eş durumu tayini isteyebilmesi için eşinin talep edilen yerde kesintisiz son 3 yıl sigortalı olması" şartı, "2015 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri"nde uygulanmadı.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA 40 YAŞ SINIRI KALDIRILDI

Öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırı kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, "öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak" şartı yürürlükten kaldırıldı. Bu yaş sınırı, bedensel engeli bulunan öğretmenlerin atamalarında da aranmayacak.

Öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak açıklama merakla bekleniyordu. Öğretmen atamalarının gerçekleştirileceği tarih Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından açıklandı. 15 bin öğretmen atamasının Şubat ayında açıklanması bekleniyordu. Aydoğdu ise konu hakkında kesin tarih verdi ve öğretmen atamalarının 6 Şubat 2015 Cuma günü gerçekleştirileceğini söyledi. Bu duyurunun ardından MEB bir açıklama daha yaptı. Öğretmen atamaları için kontenjanlar ve taban puanlarını resmi sitesinde paylaştı.

Öğretmen atamaları okul tercihi sürecinde son güne girildi. 15 bin atama sürecindee son başvuru tarihi olarak belirtilen 4 Şubat Çarşamba günü itibariyle başvuru yapıp tercihleri onaylatmak için son gün. Öğretmen olarak atanmak isteyen adayların bugün tüm işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Adaylar 4 Şubat Çarşamba saat 18.00'a kadar bakanlığın https://ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilir. Ayrıca ilk atamalarda 40 yaş sınırı kaldırıldığı için, 40 yaş ve üzerindeki adaylar da başvuruda bulunabiliyor. Atama sonuçları 6 Şubat'ta açıklanacak.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Hamza Aydoğdu Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title