Haberler

TABA/AmCham'in Yeni Başkanı Zeynep Dereli Oldu

Güncelleme:

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde etkin rol oynayan Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/AmCham) yeni dönem başkanlığına Zeynep Dereli seçildi.

Türkiye’de Amerikan Ticaret Odası olarak faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneği’nin (TABA/AmCham) 31 Mayıs’ta Ritz Carlton Otel’de gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından toplanan yönetim kurulu, Zeynep Dereli’yi Genel Başkan olarak seçti. 5 Haziran 2014 tarihindeki yönetim kurulu toplantısında oy çoğunluğuyla başkan seçilen Zeynep Dereli, iki yıl süreyle bu görevini yürütecek.

Profesyonel iş hayatına uluslararası iletişim ve lobi şirketi olan Amerikan APCO Worldwide'da Türkiye Genel Müdürü olarak devam eden Zeynep Dereli, Priceton Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Ortadoğu Araştırmaları Bölümü'nden mezunu. Ardından Londra SOAS Üniversitesi'nde Kalkınma Ekonomileri üzerine yüksek lisans yapan Dereli, APCO Worldwide’daki görevinden önce Atlantik Konseyi'nin düzenlediği Karadeniz Enerji Forumu Direktörlüğü, Türk Politika Forumu Genel Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Başkanlık görevine seçildiği için onur duyduğunu belirten Zeynep Dereli, "Amacımız; derneğin geçmişteki başarılı çalışmalarına yenilerini ekleyerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin ve ticaretin gelişimine katkı sağlamak olacaktır" dedi.

Zeynep Dereli’nin Genel Başkanlığı’nda iki yıl süreyle görevi yürütecek olan TABA/AmCham’in yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:

Zeynep DERELİ (APCO) Yönetim Kurulu Başkanı
Fatih ERDEM (ERDEM HOLDİNG) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ahmet TAÇYILDIZ (GAP İNŞAAT) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ufuk AKALIN (B.C.C İNŞAAT) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Pınar KARTAL TİMER (PERA PALAS) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ali Osman AKAT (KERMİT USA INC.) Sayman
Bora GÜRÇAY (MOTOROLA) Üye
Ali Tamer BOZOKLAR (BENART) Üye
Beşir Kemal USTAOĞLU (USTAOĞLU MADENCİLİK) Üye
Tayfun ÇATALTEPE (TURKCELL) Üye
Kaan USKANLI (GODE AJANS) Üye
Erkan SELAH (SELAH MAKİNE) Üye
Fuat SUCU (SARKUSYAN) Üye
Can NAİPOĞLU (PHILIP MORRIS) Üye
Sabri YİĞİT (DIJICOM) Üye
Kamil Ekim ALPTEKİN (EA İNŞAAT) Üye
Gökyar KARŞİT (ISE WORLD) Üye
Vahap KESKEK (AVUKAT) Denetleme Kurulu
Tuğbay AKBULUT (DANIŞMANLIK) Denetleme Kurulu
Erden BİLGİNER (GARANTİ KOZA) Denetleme Kurulu
Tevfik TÜREL (GAYRİMENKUL) Haysiyet Divanı Asil
Mehmet SEVER (ALTINSARAY) Haysiyet Divanı Asil
Alp GURDİL (SİMİT SARAYI) Haysiyet Divanı Asil

Türkiye ile ABD arasında dostluk ve iş ilişkilerini geliştirmek amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan TABA/AmCham, 1987 yılından bu yana iki ülke arasındaki başarılı faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Üyeleri arasında Motorola, General Electric, Honeywell ve AES gibi Amerikan şirketlerinin yanı sıra ABD ile ticari ilişkileri bulunan Turkcell, Çalık Holding ve Erdem Holding gibi Türkiye’nin önde gelen şirketleri de yer alıyor. Amerikan siyaset ve iş dünyası ile çok iyi ilişkiler kuran dernek, aynı zamanda Amerikan Ticaret Odaları (ECACC) ve ABD Ticaret Odaları Birliği (COCUSA) üyesidir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

amerika birleşik devletleri türkiye Dereli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title