Haberler

T

Hedef Kitlesini Daha Çok Kobi'ler ile Ticari Müşteriler Olarak Belirleyen Turkland Bank Aş (t-bank) 27

Hedef kitlesini daha çok KOBİ'ler ile ticari müşteriler olarak belirleyen Turkland Bank AŞ (T-BANK) 27. şubesini İzmit'te açtı.

T-BANK Genel Müdürü Dinçer Alpman, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta aktif hale gelen İzmit Şubesi'ni 2009 yılının ilk çeyreğinde açmayı planladıklarını, küresel finansal kriz dolayısıyla şube açma planlarını 1 yıl ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti.

İzmit'i, 'Türk sanayisinin can damarı, en önemli bölgesi' olarak tanımlayan Alpman, ana politikalarının bireysel bankacılıktan ziyade KOBİ bankacılığı olduğunu ifade etti.

En önemli misyonlarının krediler olduğuna değinen Alpman, şunları söyledi:

'Orta vadeli ve KOBİ'lere yönelik krediler veriyoruz. Ağırlıklı olarak 4-5 yıl vadeye kadar kredi pazarında olan bir bankayız. Öncelikli hedefimiz, KOBİ segmenti olarak tanımladığımız yıllık cirosu 4 ile 10 milyon dolar arası olan firmalara odaklanmaktır. Amacımız, pazarın kredi tarafında olmak, yeni yatırımları desteklemek, İzmit'te de kredi piyasasına hızlı bir şekilde girmektir. Bireysel bankacılığın tüm ürünlerini veriyoruz, ancak ağırlıklı olarak sanayi ve ticareti finanse eden, burada da KOBİ'leri hedefleyen bir yapımız var. Bilançomuzun yüzde 33'ü KOBİ'lerden oluştu, bu alandaki hedef yüzde 50'dir.'

Banka olarak kaynaklarının büyük bölümünü kredi alanında kullandıklarını, bono yatırımı fazla yapmadıklarını dile getiren Alpman, küresel finansal kriz öncesi bankalarının kredi mevduat oranının yüzde 140'lar seviyesinde olduğunu, yani topladıkları mevduattan daha fazla kredi dağıttıklarını, bunu da yurt dışı borçlanmalarla sağladıklarını kaydetti.

İzmit'te de ağırlığı KOBİ'lere vererek, destek olacaklarına dikkati çeken Alpman, yeni şube açma konusunda da şu bilgileri verdi:

'MNG Bank devralınarak T-Bank kurulduğunda 9 şubemiz vardı, yeni açtığımız İzmit şubesi ile 27 şubeye ulaştık. Yani 3 yılda 18 şube ilave ettik. Bu şubelerin hepsi ana sanayi ve ticaret merkezlerinde bulunuyor. Ekonomideki şartlarda bir bozulma olmadığı takdirde yılın son çeyreğinde Sakarya, Samsun, Eskişehir ve Tekirdağ illerden 3'üne birer şube açmayı planlıyoruz.'

- KREDİLERİN GERİ ÖDENMESİ-

Alpman, verilen kredilerin dönüşüne ilişkin bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

'Kriz döneminde problemli kredilerde bir artış yaşandı. Kriz öncesi geri dönmeyen kredi oranı yüzde 2.5 seviyelerindeyken, kriz sonrası bu oran yüzde 5.8'e çıktı. Ama diğer türlü düşündüğümüzde kredilerin yüzde 95'i geri ödeniyor. Bu tür dönemlerde geri dönmeyen kredilerde artış olması doğaldır. Bu durumdan çok şikayetçi değiliz, şikayetçi olsaydık kredileri durdururduk. Böyle bir politikamız hiç bir zaman olmadı.'

Bir banka için kredi vermenin kolay olmadığını, özellikle Bankalar Kanunu'nun krediye imza atan yöneticilere ciddi sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Alpman, hapis cezasına kadar giden uygulamalar bulunduğunu, bu nedenle kredi verirken titiz davrandıklarını kaydetti.

Alpman, 'Bankalar Kanunu uygulamalarının bu kadar sert olduğu başka bir ülke yok, ama iyi ki böyle. Eğer 2001 yılı krizindeki gibi bir yapıyla küresel finansal krize yakalansaydık bankacılık sektörü olarak daha ciddi zararlar görürdük' diye konuştu.

Bankacılık sektörünün 2001 yılında büyük bir darbe aldığını anımsatan Alpman, şöyle devam etti:

'2001 krizinde 22 banka kapandı. O tarihten beri alınan tedbirler, adım adım bankacılık sektörünü güçlü hale getirdi. 2008 yılında kriz başladığında yurt dışında bankalar birbirine para vermezken, bazı yurt dışı bankaları, Türk bankaları fonladı.'

(TE-MK-TLN) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title