Haberler

T-100 Hattı Yeniden Vatandaşların Hizmetinde

Büyükşehir Belediyesi yılbaşında şehir içi ulaşımda vatandaşların en çok kullandığı Otogar-SSK tramvay hattının yükünü azaltmak için hizmete sunduğu T-100 otobüs hattını tekrar aktif hale getirdi.


Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda en çok kullanılan Otogar-SSK tramvay hattına destek olarak T-100 numaralı otobüs hattını aynı güzergâhta tekrar hizmete sunmaya hazırlanıyor. Şehir içi ulaşımda yoğun olarak kullanılan Otogar-SSK tramvay hattına paralel olarak 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren hizmete başlayacak T-100 numaralı otobüsler, şehir içi ulaşımda tramvayın yükünü azaltmaya çalışacak.

Eğitim yılının başlamasına yakın şehrin nüfusundaki artışa paralel olarak T-100 hattının kullanımında da artış olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Ader, vatandaşların T-100 hattını kullanarak gidecekleri yere tramvay ile aynı güzergâhta daha konforlu bir şekilde ulaşabileceklerini belirtti. Ader "T-100 hattımız tramvayla paralel olarak aynı güzergâhı kullanarak Otogar-SSK arasında hizmet vermeye başlayacak. Özellikle pik saatlerde vatandaşlarımız T-100 otobüslerini kullanarak Otogar-SSK güzergâhında gidecekleri yere daha rahat ulaşabilecekler" dedi.

Öğrencilerden gelen talep üzerine geçtiğimiz dönemden farklı olarak T-100 otobüslerinin Bağlar Caddesi'ne de gireceğini ifade eden Ader, öğrencilerin Otogar'a ulaşmaları için tramvay dışında bir seçenek daha yaratmak istediklerini belirtti.

Otogar, Borsa Caddesi,Cumhuriyet Bulvarı, M. Kemal Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi, İsmet İnönü-1 Caddesi, Bağlar Caddesi, ve SSK güzergâhını takip edecek olan T-100 numaralı otobüsler, tramvaya paralel olan yerlerde tramvay acil durum otobüs duraklarını diğer yerlerde ise mevcut otobüs duraklarını kullanacak.

19 Eylül tarihi itibari ile hafta içi sabah 06.30 akşam 20.00 saatleri arasında yapılacak seferler, karşılıklı olarak 20 dakikada bir düzenlenecek. T-100 numaralı otobüs hattında kullanılacak Esbiletler ve Eskartlar ile diğer otobüs hatları ve tramvaylara da aktarma yapılabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title