Haberler

Syriza Merkez Kurulu'ndan 53 Kişi Daha Yeni Partiye Geçiyor

Yunanistan'da erken seçime doğru, 25 milletvekilinin ayrılıp yeni parti kurmasının ardından Syriza'da yaprak dökümü sürüyor.

Aralarında Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nikos Hundis'in de bulunduğu Syriza içindeki gruplardan Sol Plarform'a bağlı 53 kişinin imzaladıkları bildiride şöyle denildi:

"Syriza Merkez Kurulu üyeleri olarak zaten kan ağlayan halkımıza son darbeyi verecek olan yeni memorandumu uygulamaya razı olamayız. Yaşadığımız dönem hem yurdumuzun tarihi için hem de Sol anlayış için karanlık günlerdir. Hükümet maalesef itirazlarımıza kulak asmadan yeni memorandumu imzaladı ve tartışmaya girmeden erken seçim ilan etti."

Halkın "hayır" oyuna sahip çıkacaklarını belirten 53 Syriza Merkez Kurulu üyesi, syriza'dan ayrılan milletvekillerinin kurduğu Laiki Enotita'ya (LAE - Halkın Birliği) katılacaklarını ve memorandumları iptal etmek için mücadele edeceklerini vurguladılar. Bu arada Meclis Başkanı Zoi Konstantopoulou'nun ayrılıp yeni parti kuracağı konusundaki söylentiler giderek daha da belirginleşiyor.

Bugün öğle saatlerinde Laiki Enotita Başkanı Panagiotis Lafazanis üçüncü ve son yetkiyi Cumhurbaşkanı Prokopis Paulopoulos'a geri verecek. Böylece geçici hükümet kurulacak. Buna göre, ülkeyi 20 Eylül'deki erken seçimlere kadar yönetecek olan geçici hükümetin Başbakanı Yargıtay Başkanı Vasiliki Thanu olacak. - Atina

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title