Haberler

Syrıza Davasının İlk Duruşması Sanıksız Yapıldı

İzmir’de, 7 Haziran genel seçimleri öncesi HDP’nin Alsancak Gündoğdu meydanında yaptığı mitingte Yunanistan’ın Syriza partisinin Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous’un izinsiz konuşma yapması nedeniyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

İzmir'de, 7 Haziran genel seçimleri öncesi HDP'nin Alsancak Gündoğdu meydanında yaptığı mitingte Yunanistan'ın Syriza partisinin Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous'un izinsiz konuşma yapması nedeniyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan haklarında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile il yöneticileri Elmas Çınar ve Hacer Yılmaz, dün akşam gözaltına alındıkları için duruşmaya katılamadı.

Geçen 23 Mayıs'ta HDP'nin Alsancak Gündoğdu meydanında yaptığı İzmir mitingine Yunanistan'ın Syriza partisinin Genel Başkanı ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da davet edildi. Çipras, iş yoğunluğu nedeniyle gelemedi ancak lideri olduğu partisi Syriza'nın genel başkan yardımcısı Yiannis Bournous'u gönderdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan önce Syriza Partisi Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous konuşarak, iki ülke arasındaki barış ve kardeşliğe dikkat çekti. Emniyetin kayıt altına aldığı konuşma üzerine Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir, yetkili makamlara bilgi verilmeden Bournous'un mitingde konuşma yapması üzerine HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve 6 il yöneticisi hakkında dava açtı.

Savcı Cevdet Aydemir'in, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açtığı davanın ilk duruşması İzmir 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya katılan Avukat Eylem Yıldız, dün akşam yapılan protesto gösterisi sırasında müvekkilleri HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile il yöneticileri Elmas Çınar ve Hacer Yılmaz'ın gözaltında tutuldukları için duruşmaya katılamadığını söyledi. Diğer 4 müvekkilinin ise Emek ve Demokrasi Partisi'nin düzenleyeceği greve katılacakları gerekçesiyle duruşmaya gelemediklerini ifade eden Avukat Eylem Yıldız ile Ali Arif Cangı, yabancı siyasetçilerin mitinglerde yapacağı konuşmaların izne tabi tutulmasının eski kanuna dayandırıldığını, bu kanun maddesinin iptali için dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti. Sanıkların mazeretini kabul eden mahkeme, avukatların Anayasa Mahkemesi konusunda yaptıkları başvuru ile ilgili kararı gelecek celse vereceğini söyleyerek duruşmayı Şubat ayına erteledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title