Haberler

Syeep İzleme Heyeti Sahaya İndi

Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı (SYEEP) kapsamında Samsun’da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının toplumsal cinsiyet alanında yaptığı faaliyetler hakkında bilgi toplamak amacıyla oluşturulan izleme heyetleri çalışmalara başladı.

Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı (SYEEP) kapsamında Samsun'da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının toplumsal cinsiyet alanında yaptığı faaliyetler hakkında bilgi toplamak amacıyla oluşturulan izleme heyetleri çalışmalara başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan ve Samsun Engelli Kadınlar Derneği Başkanı Selma Gündoğdu tarafından oluşturulan heyet, ilk izleme ziyaretini Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yaptı.

İzleme heyetinin toplumsal cinsiyet eşitliği, mekansal planlamada kadının rolü ve eğitim gibi konularda sorduğu soruları Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır ve İl Müdür Yardımcısı Hülya Türkmen cevapladı. Çevre ve şehir planlamalarında engelliler gibi kadınların da istek ve gereksinimlerinin göz önünde bulundurulduğunu ifade eden Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, "Binalar hayata geçirilirken organizasyonun proje ayağında müdahil olmak, engelli ve kadınlarımızın daha rahat ulaşım sağlayacağı yapılar tasarlamak isteriz. Ayrıca eğitim noktasında kurum personelimiz donanımlı. Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında personelimize eğitim verdik. Mobbing alanında da eğitim vermeyi planlıyoruz. Amacımız kadınlarımıza daha güzel hizmet sunabilmek" dedi.

İzleme heyeti adına açıklama yapan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, aldıkları cevaplardan son derece memnun kaldıklarını ifade ederek, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalarıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinde 'Bende varım' diyen bir kurum. Şehrimize ve kadınlarımıza verdiği ve bundan sonrada vereceği katkılardan dolayı izleme grubu adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultan Bulut Samsun Selma Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title