Haberler

Sydv'den Aldığı Detekle Sezai Karkoç'un Şiiri Mona Rosa İsmiyle Döner Salonu Açtı

Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldığı yardımla Şair Sezai Karakoç’un şiiri Mona Rosa ismiyle döner salonu açtı.

Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldığı yardımla Şair Sezai Karakoç'un şiiri Mona Rosa ismiyle döner salonu açtı.

SYDV'nin Gelir Getirici Projeler kapsamında verdiği maddi destekten yararlanan Mehmet Yusuf Güneş, aldığı destekle Ergani'li Şair Sezai Karakoç'un şiiri olan Mona Rosa ismiyle döner salonu açtı.

Döner salonunu açılış kurdelasını kesen Yonsuz, salonu gezdikten sonra döner keserek davetlilere ikram etti.

Yonsuz, yeni iş yerlerinin açılmasının Ergani'nin işsiz gençleri adına güzel bir gelişme göstergesi olduğunu ve vakıf imkanları ile açılan döner salonunun 2 kişiye ekmek kapısı olacağını söyledi.

Yonsuz, "Projenin amacı, yoksul birey ya da hanelerin kendi geçimlerini sağlayacak işleri kurmaları, gelir elde etmeleri ve başlattıkları çalışmaları uzun süre devam ettirtebilmeleri" dedi.

Sıfır faiz ile işyeri kurma kredisinden faydalanarak, işyeri açan Güneş ise, yıllardır işsiz gezdiğini, bu projeyi duyduğunda iş yeri açmak istediğini belirtti.

Yonsuz'un kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Güneş, şöyle konuştu:

"Bunun için Sayın Kaymakamımız konuyu ilettim. Kendisi de bana yardımcı olarak, projeden yararlanmamı sağladı. Kendisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Döner salonumun ismini, hemşerimiz ünlü şair Sezai Karakoç'un çok sevdiğim bir şiiri olan Mona Rosa'dan aldım. Bu şiiri severek dinliyordum. Böylelikle kendisini de onurlandırmak istedim."

Gelir Getirici Projeler kapsamında SYDV, işyeri kurması için müracatları kabül edilen her bir girişimciye 2 bin 500 TL'ye kadar destek sağlarken, verilen paranın geri ödenmesinde faiz uygulamıyor.

Döner salonunu açılışına Emniyet Müdürümü Erkan Güneş, Milli Eğitim Müdürümü Ahmet Atabey, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Fırat Çelebi ve vatandaşlar katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Sezai Karakoç Mehmet Yusuf Erkan Güneş Ergani Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title