Haberler

Sydney Saldırganı Cinsel Tacizden Yargılanıyordu

Avustralya'nın Sydney kentinde kafede silahlı saldırı gerçekleştiren saldırganın karısını öldürmekten hüküm giydiği ve hakkında 50'den fazla cinsel taciz suçlaması olduğu ortaya çıktı.

Avustralya'nın Sydney kentinde kafede silahlı saldırı gerçekleştiren saldırganın karısını öldürmekten hüküm giydiği ve hakkında 50'den fazla cinsel taciz suçlaması olduğu ortaya çıktı.

İngiltere'nin The Times gazetesi, Avustralya'nın Sydney kentinde gerçekleşen ve silahlı saldırgan dahil üç kişinin ölümüyle sonlanan rehine krizinde, İranlı mülteci Munis'in karısını öldürmekten hüküm giydiğini ve 50'den fazla cinsel taciz suçlaması olduğunu yazdı.

Gazete ayrıca, ölü ele geçirilen İranlı mülteci Harun Munis'in 1996'da İran rejiminden kaçarak Avustralya'ya sığınıp, daha sonra 'Şeyh Harun' lakabını aldığını ve kısa süre önce kefaletle hapisten çıktığını ifade etti.

SALDIRIYI VİDEO'DAN PAYLAŞTI

The Times, teröristin eylem sırasında taleplerini iletmek için sosyal medyayı kullandığını ifade ederek, İranlı bir mülteci olan Harun Munis'in rehin aldığı kişileri videoya kaydedip sosyal medya üzerinden paylaştığını aktardı.

Sydney polisinin medya kuruluşlarından saldırgan tarafından paylaşılan videoları yayınlamamalarını talep ettiği yazan gazete, güvenlik güçleri videoların yayınlanması halinde polisin planladığı operasyonun tehlikeye girebileceğini düşündüğü için uyarıda bulunduğunu ifade etti.

SALDIRGAN KARISINI ÖLDÜRMEKTEN HÜKÜM GİYMİŞ

Saldırganın rehine eyleminden önce de Avustralya polisi tarafından tanınan bir isim olduğu ifade edilen haberde, karısını öldürmekten hüküm giymiş olan Munis'in, 2002 yılında genç bir kadına cinsel tacizle suçlandığını daha sonra Afganistan'da asker çocuklarını kaybetmiş Avustralyalı ailelere gönderdiği 'oğlunuz katildi' yazılı mektuplar nedeniyle 2009'da açılan davada kendisini mahkeme binası girişine zincirleyerek eylem yaptığını yazdı.

Gazete saldırganın yine 2009'da 'şifacı' olarak çalıştığı sırada 7 kadına tacizde bulunduğu iddialarıyla suçlandığını en son duruşmasına da geçtiğimiz hafta Cuma günü girdiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avustralya Times İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title