Haberler

Milyon Dolarlık Şirketin Kurucusu Hisselerini Bisiklet Almak İçin Satmış

Güncelleme:

250 milyon dolara satılan SwiftKey'in kurucularından Chris Hill-Scott'ın, hisslerini bisiklet almak için sattığı ortaya çıktı.

Microsoft'un 250 milyon dolara satın aldığı SwiftKey'in kurucularından birinin, şirketteki hisselerini bisiklet almak için bir kaç yüz dolara satarak şirketten ayrıldığı ortaya çıktı.

TARİHİN EN BÜYÜK YATIRIMI

Microsoft'un İngiliz yapay zeka şirketi SwiftKey'i 250 milyon dolara satın alması, bu haftanın gündemine oturdu. ABD'li şirketlerin İngiliz yapay zeka şirketlerine ilgisinin son örneği olarak görülen SwiftKey satın alması, aynı zamanda, tarihin en büyük yatırım hatalarından birini de ortaya çıkardı.

YENİ BİR BİSİKLET ALMAK İÇİN HİSSERLERİNİ BİRKAÇ YÜZ DOLARA SATTI

SwiftKey'in kurucularından olan Chris Hill-Scott'ın, şirketin kuruluşundan birkaç ay sonra, yeni bir bisiklet almak için paraya ihtiyacı olduğu gerekçesiyle, şirketteki hisselerini birkaç yüz dolara satarak SwiftKey'den ayrıldığı anlaşıldı.

HİSSELERİNİ SATMASAYDI 83 MİLYON DOLARI OLACAKTI

Hisselerini satmamış olsaydı bugün 83 milyon dolar seviyesinde (249 milyon TL) bir sevetin sahibi olacakken, şimdi medyada bisikletiyle fotoğraflar veren Chris Hill-Scott, tarihin en kötü yatırımcılarından biri olarak anılmaya başlandı.

BİSİKLETİYLE AKROBATİK FOTOĞRAFLAR ÇEKİYOR

Tech Inside'in haberine göre İngiliz hükumeti için yazılım geliştirmeye devam eden Chris Hill-Scott, Twitter hesabından da ne kadar pişman olduğuna dair paylaşımlarıyla dikkat çekti. Chriss'in, satın aldığı BMX bisikletiyle çektiği akrobatik fotoğrafları da Flicker'daki hesabından takip edilebiliyor.

SwiftKey, 2008 yılında, Cambridge Üniversitesinde öğrenci olan Chris Hill-Scott, Jon Reynolds,ve Ben Medlock tarafından kurulmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Microsoft Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

Adınızı Yazın:

En iyisini yapmış cocuk ken mutlu olmuş o mutluluk milyon dolarlara deger

12
7
yanıtYanıtla
MhmmTMobil-ANDROID:

Rabbim nasip etmemiş kime niyet kime kısmet Rabbim bizlere helal para kazanmayı nasip etsin.

13
1
yanıtYanıtla
derbeder:

bisikleti satsın 10 dolara gerçi ingilizler dolar kullanmıyo ama olsun beş dolarınla şirket kursun onuda nasaya satsın amkmun yalancıları

8
1
yanıtYanıtla
CapadoceMobil-IOS:

Ancak bizdeki beyinsizler inanır

6
3
yanıtYanıtla
anarşikMobil-ANDROID:

nasi bi bisikletmis la o oyle.

9
0
yanıtYanıtla
niksarMobil-ANDROID:

Çok para başa bela.iyiki satmış bilene hayat orta hallide güzel.paranın esiri olup gidecekti.

7
0
yanıtYanıtla
birbilenadam:

Zamanında dedem de şuraları alsaydı, şimdi milyarderdik. geleceği kimse bilemez ve çok kere ticaret risktir. Elindeki hisseleri satarak kurtulan ve zengin olan birçok adam da var.

5
1
yanıtYanıtla
James Bondon:

Pek kafasına takmış gibi görünmüyor ; ondan fazla üzülüp ciğercilik yapmayın

6
0
yanıtYanıtla
TÜRKMobil-IOS:

Salak ağlıyordur şimdi.

3
2
yanıtYanıtla
hasan:

neden salak? Adam mutluluğu böyle bulmuş, önemli olanda bu . . .

yanıt2
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title