Haberler

Süzer Plaza'da Alacak Verecek Kavgası

Haber-Kamera Murat DELİKLİTAŞ-Zeki GÜNAL- Özgür EREN / İSTANBUL DHAŞişli'deki bir plazada, ev ürünleri parekende zinciri ESSE'nin ortaklarından alacaklarını tahsil etmeye gelen inşaat firması çalışanları ile bir grup arasında kavga çıktı.

Haber-Kamera Murat DELİKLİTAŞ-Zeki GÜNAL- Özgür EREN / İSTANBUL DHA

Şişli'deki bir plazada, ev ürünleri parekende zinciri ESSE'nin ortaklarından alacaklarını tahsil etmeye gelen inşaat firması çalışanları ile bir grup arasında kavga çıktı. Kavga plaza ve polis ekipleri tarafından sona erdirilirken iki kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 1630 sıralarında, Dolmabahçe Gazhane Caddesi üzerinde bulunan bir plazada meydana geldi. İddialara göre, ev ürünleri parekende zinciri ESSE'nin ortaklarından Atilla Okumuş, yaklaşık bir buçuk ay önce, bir inşaat firmasından 10 daire satın aldı. Ödemenin bir kısmını çek olarak alan inşaat firması yetkilileri, bankaya gittiklerinde çekin karşılıksız olduğunu öğrendiler. Bunun üzerine, Atilla Okumuş, inşaat firması sahibi Ferdi Turan'ı arayarak alacaklarını ödemek için plazaya çağırdı. Turan ve yanındakiler ile kendilerini karşılayan bir grup arasında önce sözlü tartışma ardından da kavga çıktı. Plazanın güvenlik görevlileri kavga eden iki grubu ayırmaya çalıştı. Bir süre sonra olay yerine gelen polisin de yardımıyla iki grup arasındaki kavga sona erdirildi. Dışarıya çıkarılan inşaat firması sahibi ve yanındakiler kısa süreliğine polisle de tartıştı. Daha sonra olay yerine çağrılan özel harekat polisi plazaya girerek kavgaya karışan diğer gruptan iki kişi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler ve inşaat firması çalışanları ifadelerinin alınması için Harbiye Polis Merkezi'ne götürüldü.

Beraberindeki çalışanlarıyla plazaya giden Turan, kendilerini karşılayan bir grubun saldırısına uğradığını iddia ederek şunları söyledi

"Biz, bir buçuk ay önce ESSE grubuna, ortakları olan Atilla Okumuş'a on tane daire sattık. Bize, bir buçuk trilyon para verdiler. İki trilyona yakında çek verdiler. Ondan sonra tapular üzerine kredi çekerek iflas ettiklerini söyleyerek bizi mağdur ettiler. Daha sonra da bizi arayıp 'çekleriniz ödenecek' diyerek plazaya çağırdılar. Biz de geldik, yukarıya çıktık. On kişi bize saldırmaya teşebbüs etti. Ufak bir alandı, 2310 nolu odaydı. Bizi tehdit eder gibi durumlarda bulundular. Biz hemen 'dışarıya çıkıyoruz' dedik. Bizim arkadaşlar da duymuşlar buraya gelmişler. Bizim gibi bir sürü kişiyi mağdur duruma düşürmüşler. 'Biz de mağdur duruma düştük, biz de paramızı istiyoruz' dedik ama bunlar olayları başka taraflara çekip başka insanları devreye sokarak bu duruma getirmişler. Biz oraya altı, yedi kişi çıktık; bir kişi sonradan geldi. Bize 'bir kişi içeriye gelsin' dedi. Sonrasında bir baktık sekiz on kişi oldu. Hiç normalde ödeyecek adam da değil. Polisler gelip yukarıya çıktıklarında iki üç kişi kaçmış. Biz Atilla Okumuş'u tanıyoruz, Atilla Okumuş dün bizi arayıp buraya çağırdı. Kim olduğunu bilmediğimiz insanları bizle muhatap etmeye çalışıyor. Arkadaşlarımıza karşı saldırı durumu oldu, biz de kendimizi korumak zorunda kaldık. Ondan sonra zaten güvenlik görevlileri falan geldi, bizi ayırdı aşağıya indirdiler. Polisler geldi durumu kendilerine anlattık. Aldılar herhalde ifade vermeye gideceğiz. Onlarda silah var mıydı bilmiyorum. Bizi odaya kapatarak kendi kafalarına göre bir durum yapmaya çalıştılar. Silah olup olmadığını bilmiyoruz ama bir araba kaçmış herhalde belkide onunla beraber kaçırmış olabilirler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferdi Turan Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title