Haberler

Suya Düşen Karacayı Kurtarmaya Giderken Az Kalsın Çığ Altında Kalıyorlardı

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Camili bölgesinde dereye düşen karacayı kurtarmaya giden Artvin Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri, az kalsın çığ altında kalıyordu.

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili bölgesinde dereye düşen karacayı kurtarmaya giden Artvin Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri, az kalsın çığ altında kalıyordu. Borçka Camili zirvesinde çığ engeline karşılaşınca bir süre yolda mahsul kalan ekipler, daha sonra dereye düşen karacanın kurtarılmasının ardından ilk tedavisini yaptı.

Camili bölgesinde ormanlık alandan karşı dağa geçmeye çalışırken dereye düşen yaralı karaca Düzenli Köyü Muhtarı İrfan Öztürk beraberliğindeki köylüler boğulmak üzere son anda gerçekleştirilen başarılı operasyon ile kurtarıldı.

İlginç kurtarma operasyonu Borçka Camili Köyünde gerçekleşti. Kar suları ile kabaran dereye yenik düşen 1 yaşındaki karaca bitkin bir vaziyette yarım saat süren başarılı kurtarma operasyonu ile evin yanındaki bir ahıra alındı. Vatandaşlar Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Olay yerine giden Veteriner ile birlikte 4 kişilik ekip, yolda çığ altında kalma tehlikesi atlatırken, samanlık alanda koruma altına alınan yaralı karaca ilk kontrol sonrası, önemli bir şeyi bulunmadığından doğaya salınmasına karar verildi. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen hayvanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bulunduğu yerde doğaya salınan hayvan, önce hızla ilerledi, birkaç kez arkasına baktıktan sonra ormanlık alanda izini kaybettirdi.

Yörede elik olarak bilinen karacayı ilk defa bu kadar yakından gördüklerini belirten köylüler,köpeklerin avlama seslerini duyduk ve daha sonra suyun üzerindeki karacayı fark ettik. Kurtarıp tekrar doğal ortamına bıraktığımız için son derece mutluyuz. Karacaların bilinçsiz avcıların hedefi olmasını üzüntü ile karşılıyoruz ve yetkililerden caydırıcı önlemler almalarını bekliyoruz" şeklinde konuştular. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Camili Borçka Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title