Haberler

Suudi Turistler Rezervasyonu Yaptı

Suudi Arabistan'dan bu yılın mayıs ekim döneminde Trabzon'a yapılması planlanan carter uçak seferlerinde 12 bin koltuk şimdiden satıldı TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: "Suudi Arabistan’dan her yıl tatil amaçlı 150 bin turist yurt dışına gidiyor, bu turistlerden 50 bini bölgemize gelse bu çok.

ZAFER SEL - Trabzon'a Suudi Arabistan'dan yapılması planlanan carter uçak seferlerindeki 12 bin koltuğun şimmiden satıldığı bildirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Başkanı (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge turizminin gelişmesinde Arap ülkeleriyle ilişkilerin son derece önemli olduğunu, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve odalarının desteğiyle söz konusu ülkelerle ilişkilerin her geçen gün daha da geliştirildiğini, bunun yörenin kalkınmasına ivme katacağını söyledi.

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden Trabzon'a özellikle son yıllarda Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında önemli artışlar yaşandığını vurgulayan Hacısalihoğlu, "Körfez ülkeleri ile bölgemiz arasında turizm geliştirilmesi noktasında büyük mesafe alındı. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'dan bir heyet şehrimizde incelemelerde bulundu" dedi.

Suudi Arabistan'ın Elkasım, Yanbu ve Damman bölgelerinden turizm seyahat acenteleri temsilcilerinin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile odalarının destek ve organizasyonu sonucu bölgede incelemeler yaptığını anımsatan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Suudi Arabistan'dan her yıl tatil amaçlı 150 bin turist yurt dışına gidiyor, bu turistlerden 50 bini bölgemize gelse bu çok iyi bir rakamdır. Bu turistlerin büyük bölümünün Trabzon'a yönlendirilmesi için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Trabzon'a 2014 yılı mayıs-ekim döneminde Suudi Arabistan'dan düzenlenecek carter uçak seferlerindeki 12 bin koltuk satıldı."

Hacısalihoğlu, geçtiğimiz haftalarda Ürdün'den gelen gazeteci ve seyahat acenteleri yetkililerinden oluşan grubun yine bölgede ağırlandığını ve çok memnun kaldıklarını, Trabzon'a çok sayıda Ürdünlünün geleceğini ifade ettiklerini de vurguladı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Suat Hacısalihoğlu Trabzon Valiliği Doğu Karadeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title