Haberler

Suudi Arabistan, Türkiye Üzerinden Suriye'ye Girecek

Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye'ye 150 bin askerlik ordu gönderme programı yürütüyor. Ordunun Suriye'ye Türkiye üzerinden girmesi planlanıyor.

Suriye'nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak komuta merkezi oluşturulacağı da belirtildi.

150 BİN KİŞİLİK ORDU

Suriye'de rejim güçleri stratejik bölgelerde Rus hava desteğiyle ilerlerken Suudi Arabistan'ın IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye'ye 150 bin askerlik ordu gönderme programı yürüttüğü iddia edildi.

4 ÜLKEDEN ASKER OLACAK

CNN Arabic kanalının ismini gizli tuttuğu Suudi yetkililere göre çoğunluğunu Suudilerin kişilerin oluşturduğu orduda Mısır, Ürdün ve Sudan askerleri bulunuyor.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİRECEKLER

Türkiye, Fas, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve BAE de gerekli eğitimleri verdikten sonra operasyona katılmak üzere S. Arabistan'a birlikler gönderecek. Suriye'nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak bir komuta merkezi oluşturulacağı da ileri sürüldü.

3 ASYA ÜLKESİ DE YER ALACAK

Asya ülkelerinden Malezya, Endonezya ve Brunei'nin de orduda yer alacakları ancak bu üçlü gücün, ayrı bir komutanlığa dahil olacağı bildirilirken ayrıntılarla ilgili henüz bilgi verilmediği de kaydedildi.

BAHREYN ÇOKTAN HAZIR

Suudi Arabistan'ın Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmak için kara gücü göndermeye hazır olduklarını açıklamasından sonra Bahreyn, Riyad yönetimiyle birlikte Suriye'ye yönelik askeri harekat için hazır olduklarını bildirdi. Bahreyn'in İngiltere büyükelçisi Favaz bin Muhammed yaptığı açıklamada, terörizme karşı uluslararası koalisyona katılmak için ''Suudiler ile uyum içinde'' çalışacaklarını belirtti.

"TEKİNİ SAĞ BIRAKMAYIZ"

Öte yandan Rusya Duma Meclisi Sözcüsü, Pavel Krasheninnikov, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara birlikleri sevk etmesinin resmen savaş ilanı olacağını söylerken İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de Suudi Arabistan'ın Suriye'de bir kara harekatı düzenlemek için cesaretinin olmadığını iddia ederek, ''Olur da gönderirlerse tekini sağ bırakmayız'' dedi.(Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bahreyn Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (485)

DEMOKRAT:

KENDILERINDE OLMAYAN DEMOKRASIYI SURIYEYE GETIRMEYE GIDIYORLAR HIC GÜLECEGIM YOKTU KEFEN GIYEN AKTROLLERIDE ALINDA MEMLEKET PISLIKTEN TEMIZLENSIN

89
4
yanıtYanıtla
ESER:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınAMERIKANIN GAZIYLA SURIYEDE IC SAVAS CIKARIP (HATIRLAYIN ÖZGÜR SURIYE ORDUSU KAMPINDA EGITILEN ASKERLER VE KAMPA ALINMAYAN CHP LI VEKILLER)sonra savas sonucu milyonlarca mülteciyle BASBASA KALINMASI VE AMERIKANIN KENARA CEKILMESI GIBI REZIL BIR DIS POLITIKA SAYESINDE DÜSTÜGÜMÜZ HALI GÖRMEYEN KARACAHILLER HALA NE BU AKP HAYRANLIGI

55
7
yanıtYanıtla
Aslan:

Araplara yazık edecekler, hiç savaş tecrübesi olmayan bir topluluk, kendilerini ateşe atıyorlar. Savaş kim siz kim? Teçhizatınız yabancı, mühimmat yabancı, onları kullanmayabile bilmezsiniz, sizi düz ovada kekliktiniz avlarlar, benden demesi, krallar için ölmeye değmez,

45
7
yanıtYanıtla
ali:

paralı asker çok bilmiş

yanıt4
yanıt0
Amed:

Türkiyenin üzerinden gecmiyen kalmadiki ????? Haaahh

39
12
yanıtYanıtla
tufanMobil-ANDROID:

putin topunuzu cehenemeye gonderecek sahte dinciler

16
33
yanıtYanıtla
GUZEL TURKIYEM:

PUTIN SENI CENDEME GÖNDERIR ANCAK.

yanıt9
yanıt5
HERR PUTIN:

GITSINLER PUTIN HEPSINI CEHNEME GÖNDERSIN SAHEKARLARIN

yanıt2
yanıt5
ence:

SUNNILER ŞU SAVAŞI KAZANACAK! VE IRANIN KONTROLUNDE BULUNAN FILISTINI ISRAILDEN KOPARACAK!

11
38
yanıtYanıtla
gercek:

rusya izin vermedi surece hic kimse giremez!!!!

34
13
yanıtYanıtla
Tüm 485 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title