Haberler

    Suudi Arabistan'da Şii Camisini Hedef Alan Saldırıda Ölü Sayısı Artıyor

    Suudi Arabistan'ın doğusunda cuma namazı vakti bir Şii camisini hedef alan intihar saldırısında ölü sayısı giderek artıyor.

    Suudi Arabistan'ın doğusunda cuma namazı vakti bir Şii camisini hedef alan intihar saldırısında ölü sayısı giderek artıyor.

    Katif ilindeki el-Kadih beldesinde meydana gelen olayda saldırganın caminin içine girerek kendini havaya uçurduğu açıklanırken, şimdiye kadar 20 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Yerel kaynaklar ve sağlık çalışanları patlamada 50'den fazla kişinin yaralandığını belirtiyor.

    Kanlı saldırıyı henüz üstlenen çıkmazken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'deki Husi güçlerine karşı başlattığı "Kararlılık Operasyonu" sonrası ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılmıştı.

    Suudi Arabistan'da geçtiğimiz Kasım ayında Şiiler için kutsal olan Aşure etkinliğine katılanların üzerine ateş açılmış, en az 8 kişi yaşamını yitirmişti.

    Yemen'İn başkenti Sana'da geçtiğimiz hafta Husilerin gittiği bir camiye düzenlenen bombalı saldırıyı ise IŞİD üstlenmişti.

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 22 Mayıs 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Yemen Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title