Haberler

Suudi Arabistan'da Hayvanlarla Fotoğraf Çektirmek Yasak

Güncelleme:

Kısa süre önce satrancın bir çeşit kumar olduğu belirtilerek yasaklanması için fetva verilen Suudi Arabistan'da, şimdi de kedi, köpek gibi hayvanlarla fotoğraf çekilmesi yasaklandı.

"İSLAMA AYKIRI BATI ADETİ"

El Arabiya'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın en yüksek dini otoritesi olan Din Adamları Yüksek Konseyi'nin üyesi Şeyh Salih Bir Favzan El-Fazvan, kedi, köpek gibi hayvanlarla fotoğraf çekmenin İslam'a aykırı bir Batı adeti olduğunu iddia ederek, bu tür fotoğraf çekilmesinin engellenmesi için fetva verdi.

"MECBUR OLMADIKÇA ÇEKTİRMEYİN"

Düzenlediği haftalık dini programda izleyici sorularını yanıtlayan El-Favzan, bir soru üzerine Suudi Arabistan'da evcil hayvanlarla fotoğraf çekmenin tıpkı Batı'da olduğu gibi moda haline geldiğini söyleyerek, "Mecbur olmadıkça hayvanlarla fotoğraf çektirmek günahtır. Ne kedi, ne köpek, ne kurt, ne de başka bir şey" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

Irfan:

Arabaya binmek, bilgisayar kullanmak, akıllı telefon kullanmak, tv izlemekte batı adeti hadi onlarida yasaklayin. . . . . !

21
1
yanıtYanıtla
cevat:

Hayvanlarla fotoğraf çekmeyi yasaklamış BATI İCADIYMIŞ. . ??? DEVEYE BİNMEYİ BİLİYORSUN, Deveye binmeyide yasaklasana, . . Batı icadı ALTIN KAPLAMALI LÜKS ARABALARA Utanmadan sıkılmadan SIRITARAK BİNMEYİ BİLİRSİNİZ. . ?? Sana ne . . Sen Yeryüzündeki tüm hayvanlara KURBAN OL. . Lüzumsuz , anlamsız BOŞ ADAM. . .

21
0
yanıtYanıtla
sssss:

sudi araplar insan olsaydılar suriyeli müslümanlara yardım ederdi müslümanlık bu işte

21
0
yanıtYanıtla
sadIk:

Hepsinin evinde Batinin en lüks Arabalar , Saatleri , Tvleri , ilaclari , bide böyle salakca Arap fetvalari . Hepsi Batida tatil yapar , paralari harcarlar fakirler de inanir

20
0
yanıtYanıtla
Türk Kızı:

Yüce Kuran da yasak olan herşeyin mantıklı bilimsel bir açıklaması vardır. Kafanıza göre salak salak şeyler uydurmayın dünyayı cehenneme çevirmeyin yobazlar İslam a bi katkınız olmadı bari zarar vermeyin

13
4
yanıtYanıtla
Kuran Sevdalısı:

Allah''ın kitabı bize yeter. Uydurduğunuz din er yada geç başınıza geçecek. Biz fetvamızı Kur''andan alırız aciz kullardan değil. Zavallılar.

14
1
yanıtYanıtla
16:

YAHU KAÇ TANE BATILI VAR EVİNDE ASLAN ZEBRA JAGUAR KARTAL BESLİYOR VE FOTOLARINI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIYOR BİRAZ GEZİN LÜKS ARBALARININ YANINDA EN ÇOK BU ADAMLARIN FOTOSU VAR :)) ŞAKA GİBİLER YAA

14
0
yanıtYanıtla
DURTENYAN:

Desenize dunyai muslumanlar yonetse'' yandikki ne yandik

10
4
yanıtYanıtla
Benden de size fetva:

Krallara itaat etmek haramdır. Krallara göre fetva vermek küfürdür. İslamı saçma sapan mezhebe göre uyarlamak küfürdür. Sahabeye küfür imansızlıktır. Peygambere saygısılık küfürdür. Dünyada müslümanlar zulüm altında iken siz sofralarda ıkınıncaya kadar sıkılıncaya kadar yemek yemeniz küfürdür. Avrupalarda milyonlarca keyfinize göre para harcamak küfürdür. Müslümana yetime el uzatmamak küfürdür. dilinizle kalbinizle imanının eşitlenmiyorsa sıkıntı var demektir.

13
0
yanıtYanıtla
en güzel müslümanlık Türkiye''dedir:

Bunlar bizim memleketteki imam hatiplerde sınıf bile geçemezler, bir de fetva veriyorlar. Konuştuğu mikrofon ve gözündeki gözlük batı işi değil mi? İnanmayın böyle zır cahillere.

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title