Haberler

Suudi Arabistan'da Daeş Operasyonu

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki Kurban Bayramı'nın birinci günü eş-Şemli ilinde 4 kişiyi öldüren terör örgütü DAEŞ'e üye, kardeş olan iki teröristten birinin öldürüldüğü diğerinin de yaralı olarak yakalandığını bildirdi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki Kurban Bayramı'nın birinci günü eş-Şemli ilinde 4 kişiyi öldüren terör örgütü DAEŞ'e üye, kardeş olan iki teröristten birinin öldürüldüğü diğerinin de yaralı olarak yakalandığını bildirdi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Emniyet Sözcüsü Mansur et-Turki'nin, ülkenin resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, "Terör örgütü DAEŞ mensubu militanın, örgütün emirlerini yerine getirmek üzere çölde elleri bağlı bir kişiyi infaz ettiği video hakkında yapılan soruşturma sonucunda, öldürülen kişinin silahlı kuvvetlere mensup Mudevves Fayiz Ayaş el-Anzi olduğunun ortaya çıktığı" belirtildi.

Açıklamada, öldürülen Anzi'nin cesedinin, ülkenin kuzeyinde yer alan eş-Şemli vilayetine bağlı İsbit köyü yakınlarında bulunduğu aktarıldı.

Anzi'nin, Kurban Bayramı'nın birinci günü kendisinin amca çocukları olan Sad Radi Ayaş el-Anzi ile Abdülaziz Radi Ayaş el-Anzi kardeşler tarafından öldürüldüğünün tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Katil kardeş militanlardan, birisinin Şemli ili polis merkezine bağlı Amair bin Sana polis karakolu yakınında, diğerinin ise Şemli trafik idaresinde görevli Abdulilah Suud Berak er-Reşid adındaki memur olmak üzere aynı gün içinde iki cinayet işledikleri ortaya çıktı" denildi.

Açıklamanın devamında, bayramın birinci gününde bu cinayetleri işleyen iki kardeş militanın Şemli vilayetine bağlı Dargat köyü yakınlarında saklandıkları bilgisini alan emniyet güçlerinin bölgeyi sarmasının ardından, militanların kendilerine yaklaşan güvenlik güçlerine ateş açması sonucu ortaya çıkan çatışmada, bir polisin hayatını kaybettiği, iki teröristten birinin öldürüldüğü diğerinin ise yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi.

Geçen perşembe günü internete düşen bir video kaydında, terör örgütü DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye biat ettiğini söyleyen silahlı bir militanın, dağlık ve çöl olan bir bölgede elleri bağlı bir kişiyi öldürdüğü görülüyor. Militan, öldürdüğü söz konusu kişinin, "Bağdadi'nin öldürme talimatı verdiği Suudi Arabistan askeri" olduğuna işaret ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title