Haberler

Sütlüce Festivali Yapıldı

Güncelleme:

Geleneksel olarak kutlanan Sütlüce köyü Aronlular Şenliğinin 4.sü büyük bir katılımla yapıldı.

Sütlüce Köyü Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 4. Geleneksel Aronlular Şenliği, Sütlüce Köyü'nde yapıldı.

Şenliğe Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kasımpaşa Spor Kulüp Başkanı Hasan Hilmi Öksüz, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı,Mavi Yeşil Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akbulut civar ilçe ve köylerden vatandaşlar katıldı.

Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz Köylerine yapılan asfalt yol yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Öksüz Teşvik gelince biz hizmet yapmaktan gurur duyuyoruz dedi.

Festivalde Konuşmacı olarak söz alan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; Ömrümün büyük bir çoğunluğu Kasımpaşa da geçti, orada ağırlıklı olarak Aronlu hemşehrilerimiz yaşamaktadır, ve çok iyi dostluklarımız olmuştur. 8 yıldır söylediğim bir konu var bu bölgelerden Büyük şehirlere giden ve oralarda varlık sahibi olan insanlar geriye dönük köylerini hatırlayıp ellerinden geldiğince köylerinin yardımına koştuklarında hem köylerinin hemde Rize nin sorunlarının çözülmüş olacağını göreceğiz dedi.

Son olarak söz alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,Her coğrafyanın kendine ait yetiştirdiği bitkiler olduğu gibi aynı şekilde yetiştirdiği kendine benzeyen bir İnsan modeli de var. İnsanda bir yere bir toprağa bir Aileye bir çevreye ait. Bende Başkan olmadan önce Rizeliydim ama Rize ye birkaç kere gelmiştim. Bu siyaset münasebetiyle Beyoğlu belediye Başkanı olmam ,Halil abimizin burada belediye Başkanı olması Hasan abimizin Kasım paşadan Kulüp Başkanı olması bir dönüm noktası idi. Yapılan köy yolunun sürecini ise şöyle anlatan Demircan benden istenen bir Kamyonla başladığımız köy yolumuz baktıkki tek başına bir kamyonla bu iş yürümüyor Halil abimizin kapısını çaldık derken iş başladı.

İyi cümleler kurma adına söylemiyor gerçekten bu zemini oluşturan ve büyük katkısı olan Başkanımız Halil Bakırcıya çok teşekkür ediyorum dedi. Demircan; Bizler de aynı şekilde Rize nin ve Rizelilerin isteklerine koşuyor ve çözüm arıyoruz şüpheniz olmasın diyerek sözlerini tamamladı.

Festival ikram edilen yöresel lezzetler ve eğlencelerle devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Halil Bakırcı Beyoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title