Haberler

Sütçü İmam'da Böbrek Nakli Yapılmaya Başlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından böbrek nakli yapılmaya başlandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından böbrek nakli yapılmaya başlandı.

Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından organ naklinde bölgede marka olma hedefi doğrultusunda başlatılan alt yapı çalışmaları tamamlanarak nakil işlemleri başladı. Yürütülen çalışmalar kapsamında hastane bünyesinde hizmete açılan yeni laboratuvar, cihaz ve donanımlarla organ nakli yapılacak hastaların tüm işlemleri başka illere gönderilmeden yapılması sağlandı. Hastanede son 2 haftada 6 yıldır böbrek hastası olan 65 yaşındaki Ahmet Yas'a, 5 Eylül'de geçirdiği trafik kazası sonucu Adana'da yaşamını yitiren donörden alınan böbrek başarıyla nakledildi. Hastanede, 2012 yılından itibaren böbrek hastası olarak tedavi gören Zübeyde Cingöz'e ise, yine Adana'da yaşamını yitiren bir donörden alınan böbrek başarıyla nakledildi. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Taner Kale başkanlığında gerçekleştirilirken operasyonlarla organ nakli yapılan 2 hasta sağlığına kavuştu.

Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, nakil işlemleri başarı ile gerçekleşen her iki hastanın da durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Hastanemizde bundan sonraki süreçte başta karaciğer olmak üzere, diğer organ nakillerinin de gerçekleştirilebilir hale getirilmesi için üniversite yönetimi olarak gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sütçü İmam Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title