Haberler

Süt Gününde 10 Bin Adet Ayran Dağıtıldı

Güncelleme:

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Dünya Süt Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere bilgilendirici broşür ile ayran dağıtıldı.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere bilgilendirici broşür ile ayran dağıtıldı.

Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle il genelinde bazı ilk ve ortaokullar ile Beycuma cezaevinde süt ve süt ürünlerinin önemine dikkat çekmek amacıyla bilgilendirici broşürler ile 10 bin adet ayran dağıtıldığı bildirildi. Birliğin Başkan Vekili Muhammet İnam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli içeceğimiz ayrandır" açıklamasını önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Muhammet İnam Ereğli İlçesi'ne bağlı Çaylıoğlu Beldesi'ne gelerek Güneşli Şehit Madenciler İlk ve Orta Okulu'nda 450 öğrenciye süt ve süt ürünlerinin insan sağlığına önemini anlatan broşürler ile ayran dağıttı. Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin ve okul yöneticileri ile birlikte öğrencilere ayran dağıtan İnam, sağlıklı nesillerin yetişmesi için süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini söyledi. İnam açıklamasında şunları söyledi:

"Bu gün Zonguldak genelinde pilot okullar seçerek 21 Mayıs Dünya süt günü nedeniyle süt ve süt ürünlerinin beslenmede ki önemine dikkat çekmek amacıyla öğrencilerimize 10 bin adet broşür ile beraberinde ayran dağıtıyoruz. Bu noktalardan bir tanesi de Güneşli Şehit Madenciler İlk ve Orta Okulu. Sağlıklı nesiller yetişebilmesi için süt ve süt ürünleri ile beslenme oranını mutlaka artırmamız gerekiyor. Maalesef gelişmiş ülkeler arasında kişi başına düşen süt tüketimi sıralamasında Türkiye çok gerilerde kaldı. Bunu üst sıralara taşımak için bu ve benzeri etkinliklerin önemli olduğunu düşündük. Bu yıl ilk defa böyle bir etkinlik düzenliyoruz. İleriki yıllarda bu etkinlikleri geleneksel hale getirip çok daha kapsamlı yapmak istiyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip "Milli İçeceğimiz Ayrandır" açıklamasını çok önemsiyor ve destekliyoruz. Sağlıklı nesiller yetişmesi için mutlaka süt içelim, çocuklarımıza, gençlerimize süt içirelim." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak Yerel Haberler

title