Haberler

Süt Birlikleri, Süt Fiyatlarını Düşürme Teşebbüsünde Bulunan Firmalara Süt Satışlarını Durdurdu

Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Keskin, süt fiyatlarının indirilmesi için Süt Birliklerine yazı yazan bazı...

Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Keskin, süt fiyatlarının indirilmesi için Süt Birliklerine yazı yazan bazı firmalara süt satışını durdurduklarını açıkladı.

Keskin yaptığı açıklamada, çiğ süt fiyatları altışar aylık dönemler halinde Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklandığını ve tüm taraflar için açıklanan ve bağlayıcı olan referans fiyat için daha önce Ekim 2012 ayından başlayarak 6 aylık dönem için referans fiyat 0,86 TL/Litre olarak açıklanmışken özellikle nedeniyle süt üreticilerinin

zarar eder hale geldiğini ifade ederek;"

Ulusal Süt Konseyi bu durumu dikkate alarak 25 Eylül tarihli toplantısında biz üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi maksadıyla müstahsil çiğ süt fiyatını Ekim ayından geçerli olmak üzere 6 aylık dönemde 0,90 TL/Litre olarak açıklamıştır. Bu fiyat Ulusal Süt Konseyinde gerek sanayici ve gerekse üretici birliklerinin uzlaşması ve mutabakata varması sonucu açıklanmıştır. Hal böyle iken bazı firmalar ( Danone Tikveşli Gıda San.Tic.A.Ş. ve Kaanlar Gıda San.Tic.A.Ş.) süt birliklere yazı yazmak suretiyle süt fiyatlarını düşürmek teşebbüsünde bulunmuşlardır.

Bu son derece üzücü bir durumdur.

Bizde üretici birlikleri olarak açıklanan bu fiyatı kabul etmedikleri takdirde,

kendilerine süt vermeyeceğimizi belirten yazılarımızı bildirerek, süt firmalarına süt teslimatını durdurduk. Ulusal Süt Konseyinin açıklamış olduğu referans fiyatlar kabul edilene kadar süt satışı yapılmayacaktır. " dedi.

ME-

11.10.2012 09: 13: 50

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayrabolu Türkiye Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title