Haberler

ŞUSKİ, Belediyede Mülk Bırakmayacak!

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, büyükşehirin mülkiyetinde bulunan Dağeteği'ndeki 10 arsa için encümene yetki verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı üçüncü birleşim gündemiyle toplandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğünde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonundaki birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı. Ek gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Meclisin dün görüştüğü en önemli konular arasında mülkiyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Dağeteği'nde bulunan 10 adet parselin satışı için belediye encümenine yetki verilmesi oldu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grubu adına söz alan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, satışın sebebini ve içeriğini bilmedikleri için karşı çıkarken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan yaptığı açıklamada, SGK ve maliyeye olan borçlarla Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) devralındıktan sonra içine düşmüş olduğu mali sıkıntıyı gerekçe gösterdi. Bilindiği üzere ŞUSKİ'ye İller Bankası'ndan da kredi almak için meclisten yetki alınmıştı. Ancak henüz kredi alınamadığı için ŞUSKİ, borçlarını da ödeyemiyor.

CİN: KAÇA VE NEYE KARŞILIK SATILIYOR?

Söz konusu yetki verilmesiyle ilgili gerekli bilginin kendilerine verilmediğini belirten Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, arsalarla ilgili konularda gerekli görsellerin gösterilmesini istedi ve şu ana kadar büyükşehir belediyesinin sattığı arsalardan gelen paraları nerelere harcadığını sordu. Talebin önceki günkü gündem maddeleri arasında yer aldığını belirten ve neden atlatıldığını da soran Cin, "Kime satılıyor, niçin satılıyor? Biz daha önce de çok karar aldık. Bu arsalar kaç metrekaredir? Neye karşılık satılıyor? Bu madde dün niye atlatıldı, işlenmedi? Bu konuda bize bilgi sunulursa yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

KAYTAN: KAYNAK İHTİYACI SÖZ KONUSU

Belediyenin iş ve işlemlerinin yürütülmesi için maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyleyen oturum Başkanı Kaytan, "Bütün belediyelerde finansal sıkıntılar yaşandığı anda kendi mülkiyetinde bulunan yerleri değerlendirip işler bir halde tutmak için bu tür işlemler yapılır. Dolayısıyla şu anda Dağeteği bölgesinde herhangi bir yapılaşma da söz konusu değil. Ancak büyükşehirin hizmet alanında bulunan bütün yerlere hizmetin götürülebilmesi için bir kaynak ihtiyacı söz konusu oluyor. Dolayısıyla bu tedbir amaçlıdır. Daire başkanlığına bir yetki verilmesi ve dolayısıyla ihale komisyonu olan encümen nezaretinde bir satış yapılması söz konusudur. Şuraya harcayacağız diye bir şey söz konusu değil" dedi.

'HİZMETLERİN AKSAMASI SÖZ KONUSU'

Yetkinin borçlara karşı ve hizmetlerin aksamaması için verilmek istendiğine dikkat çeken Kaytan, "Gerek büyükşehirin SGK ve maliyeye olan borçları gerekse de Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) devralındıktan sonra içine düşmüş olduğu mali sıkıntının giderilebilmesi için İller Bankasından kredi alma çalışmaları devam ediyor. O çalışmalar daha sonuçlanmadı. Sonuçlanmadığı için de hizmette bazı aksamalar söz konusu oluyor. Bu aksaklıkların yeniden yükseldiği bir zaman diliminde ilgili daire başkanlığı tarafından devreye sokulan hizmetin sunulması amaçlanmış. Dün ele almamamızın sebebi, emlak ve istimlak dairemizin farklı çalışmaları da vardı. Gelecek herhangi bir ek madde teklifi söz konusu olduğunda bunun birleştirilmesi de söz konusu olabilir diye divan tarafından düşürüldü, ertelendi. Ertelenmesinin başka bir anlamı da söz değil" diye konuştu.

KILIÇ: SATTIĞIMIZ ARSA SÖZ KONUSU DEĞİL

Dağeteği'ndeki arsalarla ilgili söz alan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanı Nihat Kılıç, arsaların özellikleriyle ilgili bilgi verdi ve şu ana kadar yetki verilen hiçbir arsanın satılmadığını söyledi. Kılıç, "Bugüne kadar çok yetki verdik ama şu ana kadar sattığımız bir arsa söz konusu olmadı. ŞUSKİ'nin yeriyle ilgili bir ihale oldu, satılamadı. 20 Ağustos'ta tekrar bir ihale söz konusu. Şu andaki konular ilimiz Haliliye ilçesi Dağeteği bölgesinde 10 adet parsel. 2886 sayılı devlet ihale kanununa göre encümen kararıyla ihaleye çıkarılacak yerler. 3 kat imarlı bir parselimiz var. 284 metrekare. 5 katlı, 7 parsel 3 bin 871 metrekare. 10 kat imarlı iki parsel 13 bin 612 metrekare encümen tarafından satışa sunulacak" dedi. Söz konusu yetkiyle ilgili olarak gerekli bilginin verilmesinin ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri de destek verdi. Yetki talebi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis, yeni gündemiyle bugün yeniden toplanacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Emrullah Cin Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title