Haberler

ŞUSKİ, 75 Milyon Borç Ödeyecek!

Güncelleme:

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı'nın 75 milyon liralık elektrik borcu alınacak kredi ile ödenecek.

ŞUSKİ, DEDAŞ'a olan elektrik borcuna karşılık kredi kullanacak. 75 milyon liralık borç İller Bankasından alınacak olan krediyle ödenecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısının son birleşimini gerçekleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğünde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonundaki birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı. İmar ve Bayındırlık ile Engelliler Komisyonundan gelen raporların okunmasının ardından Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) Genel İdare Kurulu Toplantısı yapıldı. Genel kurulu toplantısında ŞUSKİ'de kadro değişiklikleri ile ŞUSKİ'nin köylerdeki içme sularından kaynaklı Dicle EDAŞ'a (DEDAŞ) olan 75 milyonluk borcu için İller Bankasından kredi kullanılması talebi görüşüldü.

Söz konusu kredi kullanma talebinin daha önceki toplantıda da gündeme geldiğini dile getiren ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren ilgili konularda meclise bilgi verdi.

İller Bankasına daha önceleri ŞUSKİ'ye gelen ödeneğin yüzde 40'ını kesme yönünde bir karar önerdiklerini ancak İller Bankasının yüzde 100'lük bir kesinti talep ettiğini söyledi. Dağdeviren, Bakanlar Kurulu kararıyla İller Bankasından çekilecek krediden dolayı kesintilerin iki yıl süreyle ertelendiğini söyledi.

DAĞDEVİREN: KALICI ÇÖZÜMLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Kullanılacak olan krediye ilişkin olarak Dağdeviren, "İlçe merkezi ve köylerden kaynaklanan borçların ödenmesi için yüzde 12 faizle krediyi İller Bankası şirketin hesabına yatıracak. Bizim İller Bankasından gelen payımız yüzde 40 civarında kesiliyordu. Bizim direnmemiz şuydu. Bu yüzde 40'ı aşmasın diyorduk. 18 ay boyunca yüzde 40 kesintimiz devam edecek. Borçlanmamızı 18 sonra yapalım demiştik. Onlar da bunu kabul etmediler. Ancak bu arada iki tane Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Bu Bakanlar Kurulu kararı borçlarımızı iki yıl öteledi. Yani İller Bankamızdan gelen paramızda iki yıl herhangi bir kesinti olmuyor. Hal böyle olunca İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ilk üç yılı sadece faizi ödemek, anaparayı ödememek kaydıyla yeni bir formül geliştirildi. Bu da uygun görüldü. İlk üç yıl ayda 750 bin olarak borcumuzu ödeyeceğiz. Geriye kalan yıllarda da ayda 1 milyon 300 bin lira olarak ödeyeceğiz. Biz, bunu uygun gördük. Eğer genel kurul kabul ederse DEDAŞ'a olan eski borcumuzu ödemiş olacağız" dedi. Urfa'daki fiyatlarının diğer illere nazaran düşük olduğunu da kaydeden Dağdeviren, suya ilişkin bir zam yapılmasını talep etti. Gelen su paralarının giderlerini karşılamadığını vurgulayan Dağdeviren, kalıcı çözümler ve kendi ayakları üzerinde duran bir kurum olmaya çalıştıklarını belirtti.

GÜVENÇ'E YETKİ VERİLDİ

Ayrıca ŞUSKİ Genel Kurulu Toplantısında, ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün elektrik kullanımından kaynaklanan gecikmiş borçlar için İller Bankasından kullanılacak krediye karşılık Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin garanti verebilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e yetki verilmesi, 2015 yılı ŞUSKİ tarife hizmetleri ve hizmet tarifelerine yeni hizmet tarifeleri eklenmesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden ödünç nakit ihtiyacı gibi konular ele alındı. Söz konusu maddeler oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis toplantısı dilek ve temennilerle sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel İdare Kurulu Dicle Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title