Haberler

Suşehri'nden Kısa Kısa

Sivas'ın Suşehri ilçesinde "Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale Kursu" açıldığı bildirildi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde "Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale Kursu" açıldığı bildirildi.

Kaymakam Kadir Perçi, yaptığı yazılı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü tarafından "Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale Kursu" açıldığını belirtti.

Kursa 24 kişinin müracaat ettiğini aktaran Perçi, şu bilgileri verdi:

"Kursta işçi sağlığı ve iş güvenliği, orman ve kırsal alan yangınlarına karadan ve havadan müdahale, orman yangınlarında haberleşme, yangına müdahale sırasında koruyucu donanımın kullanılması konularında eğitim verilecektir. Kurs, Orman İşletme Müdürlüğünün Suşehri'nde çıkabilecek orman yangınlarına müdahale etmek amaçlı oluşturacağı ekip için açılmış olup, daha sonra şartlar ve ihtiyaç durumuna ve halktan gelen talebe göre yeniden açılacaktır. Böylece gönüllü olarak orman yangını söndürme işlerinde görev almak isteyenlerin de eğitilmesi sağlanacaktır. Kurs, 24 saat iş güvenliği, 32 saat orman ve kırsal alan yangınlarına müdahale konuları olmak üzere toplam 56 saattir. Kurs sonunda kursiyerlere kurs bitirme belgesi verilecektir."

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz için mesaj yayımladı.

Menfur olayın ülkenin gücünü sarsamayacağını vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

"İstanbul'da meydana gelen ve değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Ülkemizde barış, kardeşlik ve huzur ortamının güçlendiği bir dönemde, taşeron terör örgütü hain eylemleriyle kalleş yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu menfur saldırı şehit savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme girişimidir. Yapılan bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Bu zihniyet mensupları emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bu vesileyle şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Kadir Perçi Suşehri Sivas Yerel Haberler

title