Haberler

Suşehri'ndeki Sulama Suyu Sorunu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde köylerinden çıkan suyun sulama amaçlı 3 köye kapalı sistemle götürülmesini protesto eden Tatar köyünün sakinleri, Kaymakam Kadir Perçi ile görüştü.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde köylerinden çıkan suyun sulama amaçlı 3 köye kapalı sistemle götürülmesini protesto eden Tatar köyünün sakinleri, Kaymakam Kadir Perçi ile görüştü.

Tatar köyü sakinleri, köylerinden çıkan ve sulama için kullanılan suyun Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı köylerine kapalı sistemle götürülmesine tepki gösterdi.

Kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, Suşehri'ne gelerek Hükümet Konağı önünde toplandı.

Köy halkı, Kaymakam Kadir Perçi ile görüşmek istediklerini belirtince Perçi, vatandaşların yanına geldi.

Vatandaşlar, Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı köylerine yıllardır sulama suyunun kendi köylerinden verildiğini belirterek, kapalı sisteme geçilmesi durumunda mağdur olacaklarını söyledi.

Köy sakinleri, suyun bu köylere eskiden beri kullanılan arklarla verilmesini istediklerini kaydettiler.

"İnşallah çözüme kavuşturacağız"

Talepleri dinleyen Kaymakam Perçi, Tatar köyü tüzel kişiliğinin kapalı sistem sulama kanalı tesis işi ihalesinin iptali için Sivas Bölge İdare Mahkemesine yaptığı başvurunun reddedildiğini hatırlattı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince kapalı sistem sulama kanalı tesis işinin 2015 yatırım programına alınarak ihale edildiğini ve 24 Şubat 2015'te  sözleşme imzalandığını kaydeden Perçi, "Bu konuyu Sivas Valimiz Sayın Alim Barut ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Sayın Salih Ayhan ile görüşeceğim. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Mahkeme kararını bizler vermedik. Sizler birbirinize kız alıp vermiş insanlarsınız. Akrabalık bağlarınız var. Mahkeme bu suyu diğer 3 köye vermiş ama şu anda iş yapımı durdu. İnşallah çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.

Daha sonra kaymakamlıktan çay getirilerek köy sakinlerine ikram edildi.

Kaymakamlık önünde toplanan köy halkı, olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Perçi Suşehri Tatar Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

Mürsel kaluç:

Pkk gibi eylem yaparak hakkınız olmayan suyu alacağınızı sanıyorsunuz. Yıllardan beri kullandınız artık yeter. O su mutlaka gelecek.

0
2
yanıtYanıtla
susehri sevdalisi:

Kardesim pkk gibimi eylem yapmislar gayet medeni bir sekilde sorunlarini dile getirmisler pkk gibi molotofmu atmos polise askeremi saldirmislar sirf yazmak icin yazmissin. Benim hosuma gityi protesto sekli tebessum ettirdi bana. Tam aklimdan o seref mahsunlarinin yaptigi eyleme bak memleketimin insaninin protestosuna bak diyordum ki senin pervasizca yorumun karsisinda sinirlerim zipladi. Nerde gorulmus pkk linin kaymakama sarildigi.

1
0
yanıtYanıtla
Selami fırat:

Suşehri sevdalısı arkadaş protesto yapcaksan yaptığın konuda haklı olcaksın haksız yere olmayan bir şeyi kendine almak için yok yere sokaklara çıkıp yalandan konuşmayacaksın bu bahsedilen su Eskimese Gökçekent ve Akıncı köyü üzerine tapulu bir su şimdi çıkmış ordan Tatar köylüleri haksız oldukları halde protesto yapıyorlar bana bunu açıklasana

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title